Säsongen är över för Mariestad Bois

ISHOCKEY

Säsongen är över för Mariestad Bois.
Efter en högdramatisk play off-serie mot Troja-Ljungby fanns bara tomhet i Bois omklädningsrum på lördagskvällen.
- Jag är oerhört stolt över grabbarna, men just nu är jag sjukt besviken. Man är ju tävlingsmänniska, säger lagkaptenen Filip Thörnqvist efter 2-3.

Troja Ljungby vann den avgörande matchen i play off tre till allsvenskan, men storfavoriten kunde aldrig räkna ut skaraborgarna.

Fredagens match nummer två slutade med ett sekunddrama där domaren (Johan Magnusson) bedömde 3-2-målet för Troja som godkänt i de sista hundradelarna av matchtiden trots vilda protester från Mariestads håll.

En natts sömn och taktiksnack gjorde susen för att göra match av det. Bois kom ut i första perioden i lördagens match och fick en perfekt start genom 2-0 av Lucas Larsson och Linus Engqvist.

- Vi hade även lägen på 3-0. Vi krigade verkligen, säger Filip Thörnqvist.

I första perioden fick inte Troja det tryck laget skapade i den föregående matchens inledning. Utespelarna i Bois hjälpe sin målvakt, Arvid Ljung, till många snygga räddningar som gav laget chansen att vinna.

- En fantastiskt duktig målvakt. Vi hjälpte honom och litar på att han räddar, beskriver lagkaptenen.

Troja tuggade sig dock in i tillställningen och efter halva matchen rämnade Mariestad mur. Men det krävdes en dubbelutvisning på Filip Thörnqvist och Lucas Larsson för att få hål på Arvid Ljung.

Stefan Söder reducering gav hemmalaget momentum och Bois organiserade anfall blev färre ju längre matchen led.

Bois spelade hela tiden på gränsen till det tillåtna och drabbades av fler utvisningar än Troja. Sett över tre matcher i Ljungby 2017 går antalet hemmautvisningar att räkna på en hand. Johan Magnusson har dömt samtliga de matcherna.

Filip är en som går i framkant både när det gäller att irritera motståndare, skapa ytor för egna spelare och att prata domslut och annat med domaren. Något som verkligen märktes framförallt i fredagens drama.

Mariestad var en mållös sista period från den stora skrällen att slå ut Troja. Hemmalaget fortsatte att kasta puckar mot mål och tre minuter in i tredje perioden styrde Sebastian Benker in kvitteringen.

Sex minuter därefter kom matchavgörande 3-2 genom Daniel Karlsson. Ett dåligt byte av Bois skapade isyta åt Daniel Karlsson, vars slagskott var otagbart.

Merparten av de 2001 personerna var nöjda eftersom Mariestad inte kom fram till riktigt heta lägen efter det.

- Det är jättesmå marginaler. Troja är bra, men det är vi också. Om de inte fått det sista målet igår vet man aldrig hur det gått i en förlängning.Sett över tre matcher är kanske Troja bättre.

I en snabb sammanfattning i korridoren känner lagkaptenen ett vemod över att den sammansvetsade gruppen spelat säsongens sista match.

- Nu är det över och jag kommer att sakna det här gänget. Man vet aldrig vad som händer till nästa säsong. Det är en tomhet just nu, säger Thörnqvist.

Lagkaptenen själv är sedan tidigare klar för en fortsättning i klubben. Han hoppas att man kan nå den allsvenska kvalserien om ett år.

- Vi har tagit kliv varje säsong, så det vore jäkligt skoj. Vi är inte långt ifrån och får ladda om för det.

Han fortsätter:

- Det är fem månader till nästa match. Nu får vi vila skallarna och komma tillbaka starkare.

I den allsvenska kvalserien spelar också Västerås, Södertälje, Huddinge, Kristianstad, Visby.

Första omgången avgörs på torsdag.

Mål, Bois: Lucas Larsson, Linus Engqvist.

  • Peter Gustafsson

18 mar 2017 18:08

19 mar 2017 14:36