Töreboda blev derbykungar

ISHOCKEY: Hockeytvåan Södra A, vår

Derbyvinst mot Tibro med 3–2 och tre friska poäng in på kontot. Törebodas onsdagskväll var det inget fel på.

– Det här känns riktigt gott. Det är kanske inte samma rivalitet som mellan Skövde och Mariestad. Men alla vinster är guld värda i fortsättningsserien, säger Törebodatränaren Patrik Karlsson.

Töreboda HF fick en fin start på fortsättningsserien då man i helgen mötte Stenungsund hemma. I en lika rafflande som målrik historia gick Patrik Karlssons mannar vinnande ur premiärmatchen med 6–5 efter förlängning.

På onsdagskvällen var det dags för det första derbyt i fortsättningsserien. I Tibro ishall väntade ett hemmalag som inte alls fick samma positiva start utan åkte på en 6–2-förlust borta mot Vänersborg i den inledande matchen.

Töreboda tog ledningen efter tretton minuter då Filip Mann bröt ett uppspel och hängde in pucken bakom Johan Hallén i hemmakassen.

– Hans första mål i föreningen även om han har varit här ett tag. Sen är han uppvuxen i Tibro så det var rätt läge att slå till, säger Patrik Karlsson.

Tidigare Skövde IK-spelaren Robin Klasson kvitterade ledningen kort därpå och lagen gick ut från den första perioden med ett 1–1-läge.

– Vi hade ett stort spelövertag i den första perioden. Så det är surt att de fick ett mål.

Hasselqvists löfte

Under de tio första minuterna av den andra perioden lyckades Tibro dra på sig tre utvisningar. Laget klarade av såväl Robin Klassons tripping, Christian Alfeldts höga klubba som den sista utvisningen då man var för många spelare på banan. Men TIK hann inte vara ordinarie antal lirare i mer än åtta sekunder innan Tobias Hasselqvist satte 2–1 till Töreboda.

– I andra var det mer plus till Tibro. Vi är inte riktigt nöjda med den perioden. Men Hasselqvist hade lovat att leverera.

Sebastian Perssons mål halvvägs in i den tredje perioden blev till slut avgörande för Töreboda eftersom Tibros Victor Wänghult fick in 2–3 med sex minuter kvar och skapade spänning i slutet av matchen.

– Det var lite press mot oss. Vi slog några indianare och de plockade ut målvakten. Men som helhet gör vi en noggrann match och vi är riktigt nöjda.

Målen, Töreboda: Filip Mann, Tobias Hasselqvist, Sebastian Persson.

11 jan 2017 21:47

11 jan 2017 21:49