11 okt 2016 06:00

11 okt 2016 06:00

Sportpanelen om kvalfotboll och herrlandslagets VM-chanser

SPORTPANELEN: Sportpanelen

Töreboda kämpar för att hålla sig kvar i division fem och herrlandslaget vill ta sig till VM i Ryssland om två år. Här kommenterar MT:s sportpanel respektive lags chanser.

Vad talar för att Töreboda herrlag hänger kvar i division fem i fotboll?

Johan Nilsson:

– Poängen de tog i helgen var viktig. Med Magnus rutin och lagets vilja att spela division 5-fotboll nästa år, så hoppas jag både för Töreboda och Vadsbofotbollens skull att de lyckas.

Linn Peterson:

– Jag skulle ljuga om jag sa att jag hade stenkoll på Töreboda IK:s fotbollsherrar. Men jag tror att det är viktigt att behålla lugnet trots det utsatta läget och våga spela sitt spel.

– Det låter klyschigt men ack så viktigt. Lycka till!

Johan Eklöf:

– Att de var det något bättra laget i första matchen och borde vunnit. I nästa match möter de Kinnarumma och där tror jag Töreboda säljer sig mycket dyrt och vinner de den matchen får de med största sannolikhet vara kvar i femman. Jag tycker inte Töreboda hör hemma i sexan och tror att laget fixar division fem-kontraktet till sist.

Tar sig Sverige till fotbolls-VM i Ryssland 2018?

Johan Nilsson:

– Sverige har ju hamnat i en tuff kvalgrupp, med både Holland och Frankrike som stora favoriter att ta sig vidare. Realistiskt sett blir det svårt, men alla matcher skall spelas. Givetvis så är det roligare att titta på VM om Sverige är med. Vi får hoppas och tro att de klarar det.

Linn Peterson:

– Ja. Allt annat vore katastrof!

Johan Eklöf:

– Nej, det tror jag inte Sverige gör. Vi ser ett landslag som genomgått en generationsväxling och att tro att Sverige ska parkera före Holland och/eller Frankrike i tabellen vore att begära för mycket. Jag tror det blir en mersmakande tredjeplats i gruppen och får det här nya landslaget bara stå på tillväxt tror jag det kan bli riktigt roligt framöver.

– Tycker Janne Andersson verkar veta vad han sysslar med och vilket spelarmaterial han förfogar över. Det är lite Lars Lagerbäck-vibbar över spelet igen och han tog oss till mästerskap efter mästerskap så det bådar gott.

Vad talar för att Töreboda herrlag hänger kvar i division fem i fotboll?

Johan Nilsson:

– Poängen de tog i helgen var viktig. Med Magnus rutin och lagets vilja att spela division 5-fotboll nästa år, så hoppas jag både för Töreboda och Vadsbofotbollens skull att de lyckas.

Linn Peterson:

– Jag skulle ljuga om jag sa att jag hade stenkoll på Töreboda IK:s fotbollsherrar. Men jag tror att det är viktigt att behålla lugnet trots det utsatta läget och våga spela sitt spel.

– Det låter klyschigt men ack så viktigt. Lycka till!

Johan Eklöf:

– Att de var det något bättra laget i första matchen och borde vunnit. I nästa match möter de Kinnarumma och där tror jag Töreboda säljer sig mycket dyrt och vinner de den matchen får de med största sannolikhet vara kvar i femman. Jag tycker inte Töreboda hör hemma i sexan och tror att laget fixar division fem-kontraktet till sist.

Tar sig Sverige till fotbolls-VM i Ryssland 2018?

Johan Nilsson:

– Sverige har ju hamnat i en tuff kvalgrupp, med både Holland och Frankrike som stora favoriter att ta sig vidare. Realistiskt sett blir det svårt, men alla matcher skall spelas. Givetvis så är det roligare att titta på VM om Sverige är med. Vi får hoppas och tro att de klarar det.

Linn Peterson:

– Ja. Allt annat vore katastrof!

Johan Eklöf:

– Nej, det tror jag inte Sverige gör. Vi ser ett landslag som genomgått en generationsväxling och att tro att Sverige ska parkera före Holland och/eller Frankrike i tabellen vore att begära för mycket. Jag tror det blir en mersmakande tredjeplats i gruppen och får det här nya landslaget bara stå på tillväxt tror jag det kan bli riktigt roligt framöver.

– Tycker Janne Andersson verkar veta vad han sysslar med och vilket spelarmaterial han förfogar över. Det är lite Lars Lagerbäck-vibbar över spelet igen och han tog oss till mästerskap efter mästerskap så det bådar gott.