03 okt 2016 09:07

03 okt 2016 09:07

Zapp tog tredje raka titeln

BOULE: Mariestadskorpens cupturnering

För tredje året i rad blev Zapp Mariestadskorpens cupmästare i boule. Finalmatchen mot Jogha blev en riktig nagelbitare.

Under september avgjordes den 28:e upplagan av Mariestadskorpens cupturnering. Totalt hade 16 lag anmält sig till årets cupspel. Som vanligt gällde det att först kvalificera sig till själva cupspelet genom gruppspel. De två bäst placerade lagen i fyralagsgrupperna gick till A-slutspel och de andra till B-slutspel.

Mycket spänning

Finalmatcherna i de båda slutspelen var välspelade och bjöd på en stor portion spänning. Zapp vann med 2–1 över Jogha. Tredje set blev mycket rafflande där Jogha såg ut att gå mot en seger vid ställningen 9–12. Men Zapp ville annat och lyckades fastställa slutresultatet till 13–12.

I B-slutspelet vankades det derby då PRO Ullervad 1 besegrade PRO Ullervad 3 i två raka set. Siffrorna 13–9 och 13–10 vittnar dock om en jämn drabbning.

Tar uppehåll

Korpens Boulespel gör nu vinteruppehåll och startar seriespelet i slutet av april nästa år.

Under september avgjordes den 28:e upplagan av Mariestadskorpens cupturnering. Totalt hade 16 lag anmält sig till årets cupspel. Som vanligt gällde det att först kvalificera sig till själva cupspelet genom gruppspel. De två bäst placerade lagen i fyralagsgrupperna gick till A-slutspel och de andra till B-slutspel.

Mycket spänning

Finalmatcherna i de båda slutspelen var välspelade och bjöd på en stor portion spänning. Zapp vann med 2–1 över Jogha. Tredje set blev mycket rafflande där Jogha såg ut att gå mot en seger vid ställningen 9–12. Men Zapp ville annat och lyckades fastställa slutresultatet till 13–12.

I B-slutspelet vankades det derby då PRO Ullervad 1 besegrade PRO Ullervad 3 i två raka set. Siffrorna 13–9 och 13–10 vittnar dock om en jämn drabbning.

Tar uppehåll

Korpens Boulespel gör nu vinteruppehåll och startar seriespelet i slutet av april nästa år.