03 okt 2016 14:58

03 okt 2016 17:33

"Har tjatat länge för att få vara med herrarna"

FOTBOLL: Malin Thim snörade på sig skorna och visade herrarna hur fotboll ska spelas

Hallå där, Malin Thim som i lördags gjorde ett gästspel bland herrarna när hennes Björsäter spelade 2–2 mot Gullspång i reservserien.

Hur kom det här sig?

– Jag har tjatat länge för att få vara med herrarna. Den här helgen var det ont om folk. De hade ringt in alla som fanns och hade väl fått slut på idéer. Min tränare (Nicklas Härling) vet att jag länge velat vara med och spela. Så när frågan kom sa jag ja på studs. Två-tre års tjat gav äntligen resultat.

Har du spelat med killar när du var yngre?

– Nej, vi hade inte blandade lag. Jag spelade i Torsö/Hassle och sen i Mariestads Bois. Så det var bara med tjejer. Däremot har jag varit med och tränat med Björsäters herrar både inne och ute. Så helt nytt var det inte.

Hur gick matchen då? Märkte du några skillnader mellan herr- och damfotboll?

– Vi spelar nog lite enklare i damlagen. Här var det inte alltid den enklaste lösningen som gällde. Det var lite grisigare spel också, i alla fall i den här matchen. Men det var väldigt roligt och alla var glada och nöjda efter matchen.

Var på planen höll du hus?

– Jag spelade som vänsterback där jag brukar spela även i damlaget. Det blev 80 minuter, sen kände jag av lite kramp i samband med en luftduell. Jag blev lite hetsig mot slutet också, så jag behövde gå ut och lugna ner mig lite så det inte blev något onödigt kort.

Hur ser det ut på damsidan i Björsäter nu? Ni fick ju dra er ur serien tidigare i höstas?

– Förhoppningen är att få ihop lag till nästa säsong. Jag ser ljust på det i alla fall. Vi ska ha ett möte framöver för att se hur det blir.

Hur kom det här sig?

– Jag har tjatat länge för att få vara med herrarna. Den här helgen var det ont om folk. De hade ringt in alla som fanns och hade väl fått slut på idéer. Min tränare (Nicklas Härling) vet att jag länge velat vara med och spela. Så när frågan kom sa jag ja på studs. Två-tre års tjat gav äntligen resultat.

Har du spelat med killar när du var yngre?

– Nej, vi hade inte blandade lag. Jag spelade i Torsö/Hassle och sen i Mariestads Bois. Så det var bara med tjejer. Däremot har jag varit med och tränat med Björsäters herrar både inne och ute. Så helt nytt var det inte.

Hur gick matchen då? Märkte du några skillnader mellan herr- och damfotboll?

– Vi spelar nog lite enklare i damlagen. Här var det inte alltid den enklaste lösningen som gällde. Det var lite grisigare spel också, i alla fall i den här matchen. Men det var väldigt roligt och alla var glada och nöjda efter matchen.

Var på planen höll du hus?

– Jag spelade som vänsterback där jag brukar spela även i damlaget. Det blev 80 minuter, sen kände jag av lite kramp i samband med en luftduell. Jag blev lite hetsig mot slutet också, så jag behövde gå ut och lugna ner mig lite så det inte blev något onödigt kort.

Hur ser det ut på damsidan i Björsäter nu? Ni fick ju dra er ur serien tidigare i höstas?

– Förhoppningen är att få ihop lag till nästa säsong. Jag ser ljust på det i alla fall. Vi ska ha ett möte framöver för att se hur det blir.