27 sep 2016 22:13

28 sep 2016 20:33

Skrällar på Axevalla

TRAV: AXEVALLA

Hösten brukar vara skrällarnas tid i travet och det fick verkligen Axevallapubliken erfara under tisdagskvällen.

Utdelningen på V64-spelet stack iväg till hela 1 217 535 kronor efter en riktigt klurig inledning.

Kuskmatchen Lillis Challenge – uppkallad efter banans forne sportchef Håkan ”Lillis” Olsson – avgjordes i tre avdelningar.

Axevalla, Örebro, Bergsåker samt Lillis själv hade varsitt lag som tävlade med tre kuskar vardera. Det var de sistnämnda som gick segrande ur striden trots att de hamnade på samma poäng som Örebro, dock med en seger mer.

Den första avdelningen såg en övertygande vinnare då 35-oddsaren Made Pure Love vann trots en tuff väg fram till dödens. Petter Karlsson satt upp bakom hästen för första gången och var mäkta imponerad.

– Det kändes jobbigt när första varvet gick så fort som 1.14,6, men hon gick bara på och var faktiskt pigg efter mål. Det här är bland det värsta jag kört kontra vad hon har för pengar på sig, sade Karlsson.

Inte heller i den andra avdelningen höll favoriten för trycket. Picasso Sama var ”allas” spik, men när han kastade sig i galopp direkt från start öppnades upp. Carl Johan Jepson rattade Ulf Stenströmers Versailles helt optimalt med en resa i andra utvändigt varifrån han kunde vänta tills 300 meter återstod. Stallkamraten Quadroon sköt till vasst efter sen lucka, men hann aldrig bli riktigt hotfull.

– Jag hade tänkt köra invändigt idag, men ändrade mig när favoriten galopperade. Det löste sig bra för oss, sade Jepson.

Torbjörn Jansson vann det tredje loppet med El Salvador via ledning från start till mål.

– Jag körde honom i Derbykval redan i fjol. En jättefin häst som kommer kunna tjäna mycket pengar framöver, sade Jansson.

Bo Falsigs Angie Simoni avlade sitt maiden i karriärens 16:e start. Andra utvändigt skiftades mot dödspositionen ut på slutrundan varifrån hon plockade ner den klart förbättrade ledarhästen Banockburn.

20-årige Jakob Smith arbetar som lärling hos Rickard Svanstedt och tog sin första seger med stallets egna Princess Face i Wången Cup-loppet. I en överpacad tillställning spurtade hon klart bäst. V64-avslutningen till Royal Prince och Stefan Söderkvist. Hästen såg helt lysande ut då han spårade hem ett långlopp, åkandes. V75 nästa?

Kuskmatchen Lillis Challenge – uppkallad efter banans forne sportchef Håkan ”Lillis” Olsson – avgjordes i tre avdelningar.

Axevalla, Örebro, Bergsåker samt Lillis själv hade varsitt lag som tävlade med tre kuskar vardera. Det var de sistnämnda som gick segrande ur striden trots att de hamnade på samma poäng som Örebro, dock med en seger mer.

Den första avdelningen såg en övertygande vinnare då 35-oddsaren Made Pure Love vann trots en tuff väg fram till dödens. Petter Karlsson satt upp bakom hästen för första gången och var mäkta imponerad.

– Det kändes jobbigt när första varvet gick så fort som 1.14,6, men hon gick bara på och var faktiskt pigg efter mål. Det här är bland det värsta jag kört kontra vad hon har för pengar på sig, sade Karlsson.

Inte heller i den andra avdelningen höll favoriten för trycket. Picasso Sama var ”allas” spik, men när han kastade sig i galopp direkt från start öppnades upp. Carl Johan Jepson rattade Ulf Stenströmers Versailles helt optimalt med en resa i andra utvändigt varifrån han kunde vänta tills 300 meter återstod. Stallkamraten Quadroon sköt till vasst efter sen lucka, men hann aldrig bli riktigt hotfull.

– Jag hade tänkt köra invändigt idag, men ändrade mig när favoriten galopperade. Det löste sig bra för oss, sade Jepson.

Torbjörn Jansson vann det tredje loppet med El Salvador via ledning från start till mål.

– Jag körde honom i Derbykval redan i fjol. En jättefin häst som kommer kunna tjäna mycket pengar framöver, sade Jansson.

Bo Falsigs Angie Simoni avlade sitt maiden i karriärens 16:e start. Andra utvändigt skiftades mot dödspositionen ut på slutrundan varifrån hon plockade ner den klart förbättrade ledarhästen Banockburn.

20-årige Jakob Smith arbetar som lärling hos Rickard Svanstedt och tog sin första seger med stallets egna Princess Face i Wången Cup-loppet. I en överpacad tillställning spurtade hon klart bäst. V64-avslutningen till Royal Prince och Stefan Söderkvist. Hästen såg helt lysande ut då han spårade hem ett långlopp, åkandes. V75 nästa?

  • Emil Persson