26 sep 2016 14:40

26 sep 2016 14:40

Elin tog hem pokalen för gott

TYNGDLYFTNING: Arne-pokalenTre vinster för Elin Lindström

2009 och 2012 har Mariestads AIF:s Elin Lindström vunnit Arne-pokalen.
En tredje vinst skulle innebära att hon erövrat priset för gott.
Elin höll för trycket och besegrade Stockholms AK:s Helena Hugosson i en jämn kamp.

2016 har varit ett bra år för Elin Lindström. Hon gjorde en strålande comeback på lyftarpodiet med en tredje plats på SM i början av juli. Nästa målsättning var helgens tävling Arne-pokalen i Sandviken, döpt efter lyftarlegenden Arne Norrback. Tävlingen har ett vandringspris och det priset har 2009 och 2012 stått i Elins hylla. Premissen säger att efter tre vinster tar man hem priset för gott.

Elin Lindströms stora konkurrent var SM-femman Helena Hugosson. Stockholmstjejen visade upp strålande form och klarade alla sina lyft med personliga rekordnoteringar. Det tuffa motståndet stressade inte Elin som överträffade sina resultat från SM med 74 i ryck och 90 i stöt. Elin hade även försök på 76 i ryck, men blev underkänd på grund av efterpress. Hon försökte också på 92 i stöt, men då var segern redan säkrad.

– 164 sammanlagt är personligt rekord i klass 63 och det fanns mersmak i siffrorna, säger tränaren Lars Ekman.

Nästa stora mål blir Götalandsmästerskapen hemma i Mariestad. Då väntas tuffare motstånd med hela SM-prispallen på startlinjen i form av landets bästa damlyftare Angelica Roos och klubbkamraten i Maif, Cornelia Herlin Samie.

Maifs Anna Sörqvist var besviken efter SM när hennes lyftning inte stämde. Men veckorna före Arne-pokalen började bitarna falla på plats.

– När tekniken stämde och självförtroendet i styrkan var på plats gjorde Anna sitt livs bästa tävling. Tre mycket bra ryck med personligt rekord på 66 följdes upp av 77 och 80 i stöt. Det blev ett personligt rekord sammanlagt, säger Ekman.

Tredje bäst

Resultatet gav Anna en andraplats i klass 69 efter tidigare nämnda Helena Hugosson. Bakom fajten om trofén var Anna tävlingens tredje bästa damlyftare.

– Även Anna spekulerar om Götalandsmästerskapen i november. Men hon är väl medveten om att klass 69 är ett getingbo.

2016 har varit ett bra år för Elin Lindström. Hon gjorde en strålande comeback på lyftarpodiet med en tredje plats på SM i början av juli. Nästa målsättning var helgens tävling Arne-pokalen i Sandviken, döpt efter lyftarlegenden Arne Norrback. Tävlingen har ett vandringspris och det priset har 2009 och 2012 stått i Elins hylla. Premissen säger att efter tre vinster tar man hem priset för gott.

Elin Lindströms stora konkurrent var SM-femman Helena Hugosson. Stockholmstjejen visade upp strålande form och klarade alla sina lyft med personliga rekordnoteringar. Det tuffa motståndet stressade inte Elin som överträffade sina resultat från SM med 74 i ryck och 90 i stöt. Elin hade även försök på 76 i ryck, men blev underkänd på grund av efterpress. Hon försökte också på 92 i stöt, men då var segern redan säkrad.

– 164 sammanlagt är personligt rekord i klass 63 och det fanns mersmak i siffrorna, säger tränaren Lars Ekman.

Nästa stora mål blir Götalandsmästerskapen hemma i Mariestad. Då väntas tuffare motstånd med hela SM-prispallen på startlinjen i form av landets bästa damlyftare Angelica Roos och klubbkamraten i Maif, Cornelia Herlin Samie.

Maifs Anna Sörqvist var besviken efter SM när hennes lyftning inte stämde. Men veckorna före Arne-pokalen började bitarna falla på plats.

– När tekniken stämde och självförtroendet i styrkan var på plats gjorde Anna sitt livs bästa tävling. Tre mycket bra ryck med personligt rekord på 66 följdes upp av 77 och 80 i stöt. Det blev ett personligt rekord sammanlagt, säger Ekman.

Tredje bäst

Resultatet gav Anna en andraplats i klass 69 efter tidigare nämnda Helena Hugosson. Bakom fajten om trofén var Anna tävlingens tredje bästa damlyftare.

– Även Anna spekulerar om Götalandsmästerskapen i november. Men hon är väl medveten om att klass 69 är ett getingbo.