23 sep 2016 06:00

23 sep 2016 06:00

Qvinns ställs mot jumbon

BOWLING: Allsvenskan

Den allsvenska bowlingen fortsätter till helgen.
BK Qvinns jagar första hemmasegern för året.

Team Mariestad beger sig österut för två viktiga bortamatcher.

Damerna i BK Qvinns fick en strålande start på säsongen med full pott efter två matcher i Skåne. Med fyra poäng i bagaget tog man sig an tippade topplaget IFK Göteborg på hemmaplan förra helgen, men föll i en jämn match med 9–11.

På lördag är det återigen match i Mariestad för Qvinns som jagar första hemmasegern mot jumbon Staffanstorp. Till jumbons försvar ska sägas att de bara spelat en match, förlust mot serieledande Trolle BK.

I herrarnas allsvenska beger sig Team Mariestad österut. Matcher i Nynäshamn och Nyköping mot SK Nova och BK Brio väntar för Teamet som törstar efter poäng då man föll hemma mot BK Tegnér i den senaste omgången.

Team Mariestad har annars inlett återkomsten till allsvenskan med att besegra Team Linköping och förlora mot BK Örnen vid den förra bortaresan. SK Nova står sedan tidigare på två poäng och BK Prio på en.

Damerna i BK Qvinns fick en strålande start på säsongen med full pott efter två matcher i Skåne. Med fyra poäng i bagaget tog man sig an tippade topplaget IFK Göteborg på hemmaplan förra helgen, men föll i en jämn match med 9–11.

På lördag är det återigen match i Mariestad för Qvinns som jagar första hemmasegern mot jumbon Staffanstorp. Till jumbons försvar ska sägas att de bara spelat en match, förlust mot serieledande Trolle BK.

I herrarnas allsvenska beger sig Team Mariestad österut. Matcher i Nynäshamn och Nyköping mot SK Nova och BK Brio väntar för Teamet som törstar efter poäng då man föll hemma mot BK Tegnér i den senaste omgången.

Team Mariestad har annars inlett återkomsten till allsvenskan med att besegra Team Linköping och förlora mot BK Örnen vid den förra bortaresan. SK Nova står sedan tidigare på två poäng och BK Prio på en.