19 sep 2016 19:30

19 sep 2016 19:30

Knattar tog brons

SPEEDWAY: U1-serien

Örnarnas yngre förmågor säkrade SM-bronset då U1-serien avslutades.

Inför tävlingen var Indianerna klar etta och färdigkörda Masarna klar tvåa. Örnarna slogs med Vetlanda och lyckades efter dramatik skaffa sig ett försprång på sex poäng efter fyra heat. Efter åtta heat så hade emellertid Vetlanda hämtat ikapp det försprånget och därefter följdes lagen åt.

Efter 18 heat hade Vetlanda en poäng upp, men Alexander Rånge tog en trea i nästa och Vetlanda tog en tvåa. Då hängde allt på Eric Ivarsson, som förövrigt gjorde sitt sista heat i ungdomsserierna. Eric hade nerverna i styr och plockade en tvåa, samtidigt som Vetlanda nollade.

Eric Ivarsson tog tolv poäng följt av Alexander Rånge tio, Ludvig Selvin nio och Sebastian Selvin sju. I Gamarna tog Mariestadbekantingarna Timmie Ericsson åtta och Noel Ericsson en poäng.

På lördagen var Örnarnas ungdomar i Hagfors och körde en tävling som kallas Valsnatta. Första gruppen startade kl elva på förmiddagen och där kom Jonas Karlsson tvåa och blev därmed uppflyttad till grupp två som startade klockan 15. Henric Fernström och Albin Andersson gick inte vidare.

I tredje gruppen, som startade klockan 19, deltog från Örnarna Eric Ivarsson (tvåa), Ludvig Selvin (trea), Alexander Rånge (tia). Övriga Mariestadskillar: Timmie Ericsson (sjua) och Noel Ericsson. Det var 16 deltagare i varje grupp.

Inför tävlingen var Indianerna klar etta och färdigkörda Masarna klar tvåa. Örnarna slogs med Vetlanda och lyckades efter dramatik skaffa sig ett försprång på sex poäng efter fyra heat. Efter åtta heat så hade emellertid Vetlanda hämtat ikapp det försprånget och därefter följdes lagen åt.

Efter 18 heat hade Vetlanda en poäng upp, men Alexander Rånge tog en trea i nästa och Vetlanda tog en tvåa. Då hängde allt på Eric Ivarsson, som förövrigt gjorde sitt sista heat i ungdomsserierna. Eric hade nerverna i styr och plockade en tvåa, samtidigt som Vetlanda nollade.

Eric Ivarsson tog tolv poäng följt av Alexander Rånge tio, Ludvig Selvin nio och Sebastian Selvin sju. I Gamarna tog Mariestadbekantingarna Timmie Ericsson åtta och Noel Ericsson en poäng.

På lördagen var Örnarnas ungdomar i Hagfors och körde en tävling som kallas Valsnatta. Första gruppen startade kl elva på förmiddagen och där kom Jonas Karlsson tvåa och blev därmed uppflyttad till grupp två som startade klockan 15. Henric Fernström och Albin Andersson gick inte vidare.

I tredje gruppen, som startade klockan 19, deltog från Örnarna Eric Ivarsson (tvåa), Ludvig Selvin (trea), Alexander Rånge (tia). Övriga Mariestadskillar: Timmie Ericsson (sjua) och Noel Ericsson. Det var 16 deltagare i varje grupp.