14 sep 2016 15:58

14 sep 2016 16:06

Micke fick Haugens hotellnätter

FÖLJ FBK: Supersupportern kör 4000 mil om året för att se ALLA Färjestads matcher och bor i bilen ibland

Glödande FBK-supportern Micke Andersson, 47, från Mariestad reste till Strömstad för att se FBK:s säsongspremiär. En enormt kort FBK-utflykt, med Mickes mått mätt. Tanken var att övernatta i bilen – men det ändrade FBK-målvakten Lars Haugen på.

Haugen hade fått pris som matchens FBK-lirare i mötet med Frölunda; en fin spa-weekend på hotell Laholmen i Strömstad.

– Haugen visste att jag skulle sova i bilen och kom fram till mig och sa: ”Du ska ha mitt pris”, berättar Micke.

Supersupportern blev rörd men tackade nej. Han ville köra sitt eget race.

– Då samlade Haugen ihop fem FBK-lirare. De kom bort till mig och sa ”Nu tar du det här”! Riktigt stort gjort av killarna.

”Det var fantastiskt”

I stället för bilen kunde Micke övernatta mycket bekvämt på hotell Laholmen fredag till söndag. Han fick utnyttja Haugens pris direkt, det fixade hotellet, och umgås med lirare och ledare som också bodde på Laholmen.

– Det var fantastiskt. Inte minst med tanke på vilket busväder det var i Strömstad.

I FBK-kretsar är Micke Andersson en mycket välkänd och uppskattat supporter.

Fast i hans fall är ordet supporter snarare en underdrift.

– Jag åker tur och retur till alla (!) Färjestads matcher; träningsmatcherna, CHL och SHL.

Till Krakow

När Nedsläpp snackade med honom i augusti var Micke på väg i bil till Krakow där FBK spelade första matchen i Champions Hockey League. 148 mil i bilen från Mariestad. Sedan fortsatte han till Prag.

– På den här resan övernattar jag på billiga hotell. Visst händer det att jag sover i bilen ibland men oftast kör jag tur och retur utan övernattning. Även till FBK:s matcher i Luleå och Skellefteå. Jag brukar avverka runt 500 mil till CHL-matcherna men i år slipper jag köra lika långt.

Ifjol såg han 82 FBK-matcher.

– Då räknar jag in en hel del dam- och J20-matcher också. Jag körde sammanlagt över 4000 mil för att se FBK förra säsongen. Så har det varit de senaste åren.

Micke har avverkat många bilar under sina turnéer. Hemma i Mariestad har han ett 30-tal FBK-tröjor med Ulf Sterners från 1968 som juvelen i kronan.

Föll från hustak

Micke är sjukpensionär sedan 16 år tillbaka.

– Jag ramlade ner från mitt hustak och skadade mig illa. Nu gör jag sådant jag trivs med. Följer FBK. Och så får jag se många fina platser längs vägen. Min sambo Charlotta stöttar mig till hundra procent.

Följer hon med på resorna?

– Nej, hon håller på Frölunda!

Men när FBK mötte Frölunda i Stenungsund på försäsongen följde Charlotta faktiskt med.

Så tändes intresset

Intresset för FBK tändes när Micke var sju år och såg Mariestadssonen Tommy Samuelsson i FBK.

– Jag kallar mig motgångssupporter. Det krävs inte medvind för att jag ska åka på matcherna. Jag tycker att alldeles för många gnäller för tidigt.

Micke är kompis med alla i FBK och Milan Gulas har han kommit riktigt nära.

– Vi pratar ofta med varandra i telefon. Jag skulle ha hälsat på honom i somras nere i Tjeckien men nu ska vi ses i Krakow istället.

Vad tror du om säsongen?

– Det kan bli riktigt bra. Det är mycket bättre stämning i laget än ifjol. Alla är nöjda med varandra och det finns inga fixstjärnor. FBK har satt ihop en bra grupp där alla strävar åt samma håll. Känslan i laget är underbar, intygar Micke.

Hur går det i premiären mot Örebro?

– Jag brukar alltid tippa 7-1 till FBK men får väl säga 4-2 då.

Haugen hade fått pris som matchens FBK-lirare i mötet med Frölunda; en fin spa-weekend på hotell Laholmen i Strömstad.

– Haugen visste att jag skulle sova i bilen och kom fram till mig och sa: ”Du ska ha mitt pris”, berättar Micke.

Supersupportern blev rörd men tackade nej. Han ville köra sitt eget race.

– Då samlade Haugen ihop fem FBK-lirare. De kom bort till mig och sa ”Nu tar du det här”! Riktigt stort gjort av killarna.

”Det var fantastiskt”

I stället för bilen kunde Micke övernatta mycket bekvämt på hotell Laholmen fredag till söndag. Han fick utnyttja Haugens pris direkt, det fixade hotellet, och umgås med lirare och ledare som också bodde på Laholmen.

– Det var fantastiskt. Inte minst med tanke på vilket busväder det var i Strömstad.

I FBK-kretsar är Micke Andersson en mycket välkänd och uppskattat supporter.

Fast i hans fall är ordet supporter snarare en underdrift.

– Jag åker tur och retur till alla (!) Färjestads matcher; träningsmatcherna, CHL och SHL.

Till Krakow

När Nedsläpp snackade med honom i augusti var Micke på väg i bil till Krakow där FBK spelade första matchen i Champions Hockey League. 148 mil i bilen från Mariestad. Sedan fortsatte han till Prag.

– På den här resan övernattar jag på billiga hotell. Visst händer det att jag sover i bilen ibland men oftast kör jag tur och retur utan övernattning. Även till FBK:s matcher i Luleå och Skellefteå. Jag brukar avverka runt 500 mil till CHL-matcherna men i år slipper jag köra lika långt.

Ifjol såg han 82 FBK-matcher.

– Då räknar jag in en hel del dam- och J20-matcher också. Jag körde sammanlagt över 4000 mil för att se FBK förra säsongen. Så har det varit de senaste åren.

Micke har avverkat många bilar under sina turnéer. Hemma i Mariestad har han ett 30-tal FBK-tröjor med Ulf Sterners från 1968 som juvelen i kronan.

Föll från hustak

Micke är sjukpensionär sedan 16 år tillbaka.

– Jag ramlade ner från mitt hustak och skadade mig illa. Nu gör jag sådant jag trivs med. Följer FBK. Och så får jag se många fina platser längs vägen. Min sambo Charlotta stöttar mig till hundra procent.

Följer hon med på resorna?

– Nej, hon håller på Frölunda!

Men när FBK mötte Frölunda i Stenungsund på försäsongen följde Charlotta faktiskt med.

Så tändes intresset

Intresset för FBK tändes när Micke var sju år och såg Mariestadssonen Tommy Samuelsson i FBK.

– Jag kallar mig motgångssupporter. Det krävs inte medvind för att jag ska åka på matcherna. Jag tycker att alldeles för många gnäller för tidigt.

Micke är kompis med alla i FBK och Milan Gulas har han kommit riktigt nära.

– Vi pratar ofta med varandra i telefon. Jag skulle ha hälsat på honom i somras nere i Tjeckien men nu ska vi ses i Krakow istället.

Vad tror du om säsongen?

– Det kan bli riktigt bra. Det är mycket bättre stämning i laget än ifjol. Alla är nöjda med varandra och det finns inga fixstjärnor. FBK har satt ihop en bra grupp där alla strävar åt samma håll. Känslan i laget är underbar, intygar Micke.

Hur går det i premiären mot Örebro?

– Jag brukar alltid tippa 7-1 till FBK men får väl säga 4-2 då.