09 sep 2016 06:00

09 sep 2016 06:00

Deltagarrekord i Norlanders Cup

TENNIS

Mariestads TK arrangerar de två kommande helgerna den återkommande tennisturneringen Norlanders Cup. I år kommer turneringen att slå ett nytt deltagarrekord. Från förra året har faktiskt anmälningarna ökat med hela femtio procent, från 92 deltagare till 145 stycken.

– Främst har våra seniorklasser ökat men även på juniorsidan ser vi en ökning. Vi har en herrsingelklass med 37 deltagare och en damsingelklass med 21 deltagare, säger Mariestads TK:s Kjell-Åke Nilsson om årets turnering.

Totalt spelas det 185 matcher under helgerna och tennisklubben har fått hyra in sig i Skövde tennishall för att få plats med alla matcher. Från MTK kommer 25 spelare i olika åldrar att delta.

– Främst har våra seniorklasser ökat men även på juniorsidan ser vi en ökning. Vi har en herrsingelklass med 37 deltagare och en damsingelklass med 21 deltagare, säger Mariestads TK:s Kjell-Åke Nilsson om årets turnering.

Totalt spelas det 185 matcher under helgerna och tennisklubben har fått hyra in sig i Skövde tennishall för att få plats med alla matcher. Från MTK kommer 25 spelare i olika åldrar att delta.