03 sep 2016 18:48

03 sep 2016 18:48

TV-laget visade klass mot Hova

FOTBOLL: 100-årsjubileum, Andreas Andersson tillbaka som en vinnare

Hova IF har funnits i 100 år. Men sannolikt har det aldrig funnits så många landslagsmeriterade spelare på Movallen samtidigt som när TV-laget var på besök.
Gästerna visade Hova IF att gammal är äldst och vann med 3–0.

– Vi har många bra spelare med mycket rutin i det här laget. Även om många har slutat och orken tryter lite så räcker det fortfarande för att vinna mot division sex-lag. De matcherna förlorar vi sällan, säger dagens stora profil Andreas Andersson som var en av TV-lagets målskyttar.

Naturligtvis var det just Andreas Andersson som stod i centrum i lördagens jippomatch. Hova IF firar som bekant 100 år och som bygdens stora son var Andersson ett givet inslag när TV-laget kom till Movallen.

– Det var trevligt att vara i Hova igen. Jag är ju här så ofta jag kan.

Hur mycket har Hova IF betytt för dig?

– Det mesta skulle jag vilja säga. Jag spelade här mellan jag var fem och nitton. Det är en lång tid. Sen har jag så många minnen från när man var liten och spelade serier och cuper. Jag är stolt över att klubben är 100 år och fortfarande vårdas så bra.

Det lite återbudsdrabbade TV-laget bestod för övrigt av ett par tidigare landslagsspelare som Gary Sundgren, Dime Jankulovski, Hans Eskilsson och Jonas Lundén. I övrigt varvades ex-allsvenska profiler som Andreas Yngvesson med inlånade IFK Mariestadsspelaren Jacob Ferm, schlagerkungen Richard Herrey, Greklandsproffset Sonny Karlsson och ett gäng dokusåpakändisar med gedigen fotbollsbakgrund. På vänsterkanten tog lagets drivande kraft, journalisten Patrick Ekwall, plats och visade prov på spelsinne och en stor portion humor när han vid ledning 3–0 undrade när Hovas A-lag skulle dyka upp.

Bra start

Kändislaget tog nämligen kommandot i matchen mot ett småslitet Hova. Matchens lirare Sonny Karlsson, med senaste klubbadress grekiska AEL Kalloni, plockade med kvarten spelad ner bollen på bröstet och lade fram till tidigare MFF:aren Andreas Yngvesson som placerade in 1–0 vid Kristoffer Larssons högra stolpe. Knappt tio minuter senare visade Andreas Andersson upp hela registret när han gick förbi tre-fyra Hovaspelare och skickade in 2–0 inför ett par hundra jublande på de välfyllda läktarna. Redan med halvtimmen spelad fastställde Sonny Karlsson slutresultatet 3–0 efter att ha vunnit en duell i Hovas straffområde.

– Det var såklart en plojmatch. Men de hade ett par gubbar som var riktigt bra, säger Hovatränaren Jon Ohlsson.

Eftersom hans lag i sin jakt på seriesegern i sexan kryssat mot Mölltorp-Brevik dagen innan fanns en del slitna ben och skador i truppen. Därför fick Ohlsson själv snöra på sig dojorna för första gången på fem år.

– Du kan till och med skriva att det var första löpstegen på fem år, skrattar tränaren.

Hur bedömer du din egen insats?

– Under all kritik, säger Ohlsson med glimten i ögat.

Men kanske kan Hovatränaren få fin förstärkning någon gång under höstsäsongen.

– De fick ju några centrala mittfältare skadade förstod jag. Jag vet inte om det blir fler inhopp i Hova. Jag är fortfarande licensierad, men som knäet känns nu så är det tveksamt, säger Andreas Andersson.

Målen, TV-laget: Andreas Yngvesson, Andreas Andersson, Sonny Karlsson.

– Vi har många bra spelare med mycket rutin i det här laget. Även om många har slutat och orken tryter lite så räcker det fortfarande för att vinna mot division sex-lag. De matcherna förlorar vi sällan, säger dagens stora profil Andreas Andersson som var en av TV-lagets målskyttar.

Naturligtvis var det just Andreas Andersson som stod i centrum i lördagens jippomatch. Hova IF firar som bekant 100 år och som bygdens stora son var Andersson ett givet inslag när TV-laget kom till Movallen.

– Det var trevligt att vara i Hova igen. Jag är ju här så ofta jag kan.

Hur mycket har Hova IF betytt för dig?

– Det mesta skulle jag vilja säga. Jag spelade här mellan jag var fem och nitton. Det är en lång tid. Sen har jag så många minnen från när man var liten och spelade serier och cuper. Jag är stolt över att klubben är 100 år och fortfarande vårdas så bra.

Det lite återbudsdrabbade TV-laget bestod för övrigt av ett par tidigare landslagsspelare som Gary Sundgren, Dime Jankulovski, Hans Eskilsson och Jonas Lundén. I övrigt varvades ex-allsvenska profiler som Andreas Yngvesson med inlånade IFK Mariestadsspelaren Jacob Ferm, schlagerkungen Richard Herrey, Greklandsproffset Sonny Karlsson och ett gäng dokusåpakändisar med gedigen fotbollsbakgrund. På vänsterkanten tog lagets drivande kraft, journalisten Patrick Ekwall, plats och visade prov på spelsinne och en stor portion humor när han vid ledning 3–0 undrade när Hovas A-lag skulle dyka upp.

Bra start

Kändislaget tog nämligen kommandot i matchen mot ett småslitet Hova. Matchens lirare Sonny Karlsson, med senaste klubbadress grekiska AEL Kalloni, plockade med kvarten spelad ner bollen på bröstet och lade fram till tidigare MFF:aren Andreas Yngvesson som placerade in 1–0 vid Kristoffer Larssons högra stolpe. Knappt tio minuter senare visade Andreas Andersson upp hela registret när han gick förbi tre-fyra Hovaspelare och skickade in 2–0 inför ett par hundra jublande på de välfyllda läktarna. Redan med halvtimmen spelad fastställde Sonny Karlsson slutresultatet 3–0 efter att ha vunnit en duell i Hovas straffområde.

– Det var såklart en plojmatch. Men de hade ett par gubbar som var riktigt bra, säger Hovatränaren Jon Ohlsson.

Eftersom hans lag i sin jakt på seriesegern i sexan kryssat mot Mölltorp-Brevik dagen innan fanns en del slitna ben och skador i truppen. Därför fick Ohlsson själv snöra på sig dojorna för första gången på fem år.

– Du kan till och med skriva att det var första löpstegen på fem år, skrattar tränaren.

Hur bedömer du din egen insats?

– Under all kritik, säger Ohlsson med glimten i ögat.

Men kanske kan Hovatränaren få fin förstärkning någon gång under höstsäsongen.

– De fick ju några centrala mittfältare skadade förstod jag. Jag vet inte om det blir fler inhopp i Hova. Jag är fortfarande licensierad, men som knäet känns nu så är det tveksamt, säger Andreas Andersson.

Målen, TV-laget: Andreas Yngvesson, Andreas Andersson, Sonny Karlsson.