29 aug 2016 19:52

29 aug 2016 19:52

Väl kämpat av Töreboda MK

MOTOCROSS: Serietävling

I helgen var det serietävling i motocross för Töreboda MK. Tävlingen gick i Degerfors med KDMK som arrangör. Töreboda som är nykomlingar överraskade och kammade hem en tredjeplacering.

I det första kvalet så blev Roger Andersson bäste Törebodaförare och med sig till A-final fick han även Daniel Nydén och Fredrik Rask.

I andra kvalheatet var det lite tyngre för Töreboda. Där blev det endast 15-årige Sebastian Andersson som tog sig vidare med en sjätteplats.

När grinden föll för den första A-finalen så fick Daniel Nydén en kanonstart. Daniel blev bäst i laget på en sjunde plats. Sonen Sebastian som arbetade upp sig från en sämre start fick en fin 13:e plats och var den yngste deltagaren.

Fredrik Rask blev 24:a i A-finalen och tog viktiga poäng. I B-finalen ville Alex Nilsson visa att han var missnöjd med att missa A-finalen och körde klart bättre. Han belönades med en andraplats. Martin Westberg, Fredrik Jönsson och Jerker Johansson krigade på bra och tog de poäng som behövdes för att Töreboda skulle kunna bli trea.

– Jag är verkligen nöjd . Målsättningen var att hänga kvar men nu kan vi faktiskt höja den ytterligare, säger lagledaren Niclas Nilsson.

I det första kvalet så blev Roger Andersson bäste Törebodaförare och med sig till A-final fick han även Daniel Nydén och Fredrik Rask.

I andra kvalheatet var det lite tyngre för Töreboda. Där blev det endast 15-årige Sebastian Andersson som tog sig vidare med en sjätteplats.

När grinden föll för den första A-finalen så fick Daniel Nydén en kanonstart. Daniel blev bäst i laget på en sjunde plats. Sonen Sebastian som arbetade upp sig från en sämre start fick en fin 13:e plats och var den yngste deltagaren.

Fredrik Rask blev 24:a i A-finalen och tog viktiga poäng. I B-finalen ville Alex Nilsson visa att han var missnöjd med att missa A-finalen och körde klart bättre. Han belönades med en andraplats. Martin Westberg, Fredrik Jönsson och Jerker Johansson krigade på bra och tog de poäng som behövdes för att Töreboda skulle kunna bli trea.

– Jag är verkligen nöjd . Målsättningen var att hänga kvar men nu kan vi faktiskt höja den ytterligare, säger lagledaren Niclas Nilsson.