29 aug 2016 15:10

29 aug 2016 15:10

Elsa stark finaltvåa

GOLF: Skandia cup

Mariestads GK:s Elsa Svensson slutade på delad andra plats då riksfinalen av Skandia cup spelades på Huvudstadens GK under helgen.
– Det var lite surt, men hon som vann spelade jättebra, säger Elsa Svensson.

I finalen spelade 18 spelare i varje klass från 13 till 16 år. Elsa tillhör F15 och visade åter att han kan spela bra golf med attityd.

I potten låg uttagning till Nordic junior match 2016. En landskamp mot Norge och Danmark som avgörs på Ljungbyhed i oktober. Endast vinnarna tog sig dit och Elsa Svensson var inte långt borta.

– Klart det hade varit kul, men målet var att spela bättre än finalen förra året då jag kom fyra (i F14).

Elsa har haft en mycket fin form under säsongen och var riktigt i slag under tävlingen. De första 18 hålen i finalen spelade Elsa bra. 15-åringen fick till tre birdies och ledde som mest tävlingen med fem slag.

Hål sju (Elsas 16:e på rundan) blev ett hål som Elsa ville få revansch på. Där tappade hon tre slag efter ett vattenbesök, men kom ändå in i klubbhuset med en ledning på två slag före Rebecca Brink från Viksjö. Mariestadstjejen fick 72 slag, två över banans par.

Tappade mark

Under söndagens skulle det avgöras och Elsa kände att tankarna kom i ledarbollen.

– Det kändes lite att man kanske borde vinna. Sedan släppte tankarna, säger hon.

Olyckligtvis tappade Elsa direkt med en bogey på hål ett och även på hål fem.

En birdie på sexan gjorde att hon återtog ledningen, men sen kom mardrömshålet sju igen och helt plötsligt var hon tre slag efter. Toppkonkurrenterna Rebecca Brink och Sara Ericsson, Lidingö, hade övertaget. Ericsson seglade iväg till en seger med totalt 142 slag.

Elsa avslutade med en birdie och tack vare den delade hon andraplatsen med Brink på vardera 148 slag.

– Att avsluta birdie för att förbättra en placering visar att det finns en rejäl tävlingsmänniska i Elsa. Inte bara det utan även en spelare med stort fair play. Hål sju skulle knäcka vem som helst, men inte Elsa, säger pron Stefan Jönsson om en av de bästa i sin åldergrupp i Sverige.

I finalen spelade 18 spelare i varje klass från 13 till 16 år. Elsa tillhör F15 och visade åter att han kan spela bra golf med attityd.

I potten låg uttagning till Nordic junior match 2016. En landskamp mot Norge och Danmark som avgörs på Ljungbyhed i oktober. Endast vinnarna tog sig dit och Elsa Svensson var inte långt borta.

– Klart det hade varit kul, men målet var att spela bättre än finalen förra året då jag kom fyra (i F14).

Elsa har haft en mycket fin form under säsongen och var riktigt i slag under tävlingen. De första 18 hålen i finalen spelade Elsa bra. 15-åringen fick till tre birdies och ledde som mest tävlingen med fem slag.

Hål sju (Elsas 16:e på rundan) blev ett hål som Elsa ville få revansch på. Där tappade hon tre slag efter ett vattenbesök, men kom ändå in i klubbhuset med en ledning på två slag före Rebecca Brink från Viksjö. Mariestadstjejen fick 72 slag, två över banans par.

Tappade mark

Under söndagens skulle det avgöras och Elsa kände att tankarna kom i ledarbollen.

– Det kändes lite att man kanske borde vinna. Sedan släppte tankarna, säger hon.

Olyckligtvis tappade Elsa direkt med en bogey på hål ett och även på hål fem.

En birdie på sexan gjorde att hon återtog ledningen, men sen kom mardrömshålet sju igen och helt plötsligt var hon tre slag efter. Toppkonkurrenterna Rebecca Brink och Sara Ericsson, Lidingö, hade övertaget. Ericsson seglade iväg till en seger med totalt 142 slag.

Elsa avslutade med en birdie och tack vare den delade hon andraplatsen med Brink på vardera 148 slag.

– Att avsluta birdie för att förbättra en placering visar att det finns en rejäl tävlingsmänniska i Elsa. Inte bara det utan även en spelare med stort fair play. Hål sju skulle knäcka vem som helst, men inte Elsa, säger pron Stefan Jönsson om en av de bästa i sin åldergrupp i Sverige.