23 aug 2016 20:32

23 aug 2016 20:36

Louise de Jongh till Kif Örebro

FOTBOLL: DamallsvenskanByter Mariestads Bois mot allsvenskan: ”Vi kom överens under måndagen”

Mariestads Bois målskytt Louise de Jongh flyttar till Kif Örebro.
De Jongh och den damallsvenska klubben är överens om ett kontrakt för resten av säsongen.
– Det känns så klart jätteroligt, säger Louise de Jongh.

Så var det då klart. Kif Örebro dubblar sin uppsättning av de Jongh-systrar i laget. Louise de Jongh som sin vana trogen öst in mål i Mariestads Bois gör systern Michelle sällskap i allsvenskan. Louise har tränat med Närkelaget de senaste veckorna och har gjort ett fint intryck på tränaren Martin Skogman.

– Vi kom överens under måndagen. Jag ska skriva på för resten av den här säsongen.

Troligen gör de Jongh sin sista match med Boisdamerna på söndag borta mot Skultorp. Sen väntar ett äventyr betydligt högre upp i seriesystemet.

– Det var mycket upp till mig. Om jag var villig att satsa så ville Örebro ge mig chansen.

Vad har du fått för signaler från Kif Örebro? Kan det bli aktuellt med spel direkt?

– Det är väldigt öppet. De sa att det kan ta tre veckor sen är jag inne i det eller så kanske jag inte får spela en minut. Kanske blir det något inhopp. Det kan hända vad som helst. Jag valde att köra. Blir det inte någon speltid får jag i alla fall väldigt bra träning.

Var det ett lätt beslut att ta?

– Jag var lite fundersam till en början. Men det kändes som att det var nu eller aldrig. Tar jag inte chansen kommer jag ångra mig i framtiden.

Känns det tufft att lämna Bois mitt under säsongen?

– Det är klart att det är tråkigt. Men vår målsättning inför säsongen var att sluta topp tre. Det har vi redan uppnått. Sen hade jag chans att vinna skytteligan också.

Damallsvenskan har inte startat upp igen efter OS-uppehållet. Till helgen drar serien i gång på nytt och tabellsjuan Kif Örebro spelar borta mot Piteå på lördag. Med Piteåmatchen inräknad har Louises nya lag tio matcher kvar på säsongen som varar fram tills den femte november.

Vad händer sen?

– Först och främst får vi se hur det här slutar och vad Kif Örebro vill efter det.

Så var det då klart. Kif Örebro dubblar sin uppsättning av de Jongh-systrar i laget. Louise de Jongh som sin vana trogen öst in mål i Mariestads Bois gör systern Michelle sällskap i allsvenskan. Louise har tränat med Närkelaget de senaste veckorna och har gjort ett fint intryck på tränaren Martin Skogman.

– Vi kom överens under måndagen. Jag ska skriva på för resten av den här säsongen.

Troligen gör de Jongh sin sista match med Boisdamerna på söndag borta mot Skultorp. Sen väntar ett äventyr betydligt högre upp i seriesystemet.

– Det var mycket upp till mig. Om jag var villig att satsa så ville Örebro ge mig chansen.

Vad har du fått för signaler från Kif Örebro? Kan det bli aktuellt med spel direkt?

– Det är väldigt öppet. De sa att det kan ta tre veckor sen är jag inne i det eller så kanske jag inte får spela en minut. Kanske blir det något inhopp. Det kan hända vad som helst. Jag valde att köra. Blir det inte någon speltid får jag i alla fall väldigt bra träning.

Var det ett lätt beslut att ta?

– Jag var lite fundersam till en början. Men det kändes som att det var nu eller aldrig. Tar jag inte chansen kommer jag ångra mig i framtiden.

Känns det tufft att lämna Bois mitt under säsongen?

– Det är klart att det är tråkigt. Men vår målsättning inför säsongen var att sluta topp tre. Det har vi redan uppnått. Sen hade jag chans att vinna skytteligan också.

Damallsvenskan har inte startat upp igen efter OS-uppehållet. Till helgen drar serien i gång på nytt och tabellsjuan Kif Örebro spelar borta mot Piteå på lördag. Med Piteåmatchen inräknad har Louises nya lag tio matcher kvar på säsongen som varar fram tills den femte november.

Vad händer sen?

– Först och främst får vi se hur det här slutar och vad Kif Örebro vill efter det.