23 aug 2016 15:14

23 aug 2016 15:14

Bengtsson tog brons i Sugar Cup

RIDSPORT: Sugar Cup

Anna Bengtsson från Mariestads RK stod för en lysande insats när Sverigefinalen i Sugar Cup avgjordes i helgen. Tillsammans med hästen Pim-Pim knep Mariestadsryttaren bronspengen.

Den gångna helgen arrangerades årets final i Sugar Cup. Tävlingen avgjordes på Skyrup Country Club i Hässleholm i samband med SM i fälttävlan.

Rekordår

Sugar Cup har anordnats sedan 2009. Under årets omgångar runt om i Sverige beräknas mer än 1 000 ryttare ha deltagit, vilket är ett nytt rekord.

Cupen är en terrängridningsserie över fasta terränghinder där säker ridning premieras. För att ta sig till final krävs att ekipagen deltagit i två Sugar Cup-omgångar i sitt distrikt. De ekipage som gjort det går vidare till en regionsfinal.

I Västergötland avgjordes regionfinalen i Götene den tredje juli. De bästa ekipagen från varje regionsfinal går till Sverigefinalen där landets 40 bästa ekipage samlas. Mariestads RK lyckades få med två ekipage till Sverigefinalen, Anna Bengtsson med Pim-Pim och Stina Colliander med Vicky.

Fick stilpoäng

Båda ekipagen gjorde mycket fina rundor och belönades med stilpoäng. Bäst gick det som sagt för Anna som med ungponnyn Pim-Pim knep bronsplatsen. Pim-Pim är en new-forest ponny som endast är riden ett år. Anna fick stilpoängen 8.0 efter en stabil ritt. Vann gjorde Ida Ström på Fredriksbergs Viggen som fick 8.5 poäng.

Även förra året hade Mariestad fina framgångar i Sugar Cup då Thea Filipsson tog silver med Lidens Baronesse.

Snart fälttävlan

Flera av ekipagen som tävlat vid årets Sugar Cup har dessutom tagit fälttävlanskort och är därmed på gång med att starta sin första riktiga fälttävlan.

Den gångna helgen arrangerades årets final i Sugar Cup. Tävlingen avgjordes på Skyrup Country Club i Hässleholm i samband med SM i fälttävlan.

Rekordår

Sugar Cup har anordnats sedan 2009. Under årets omgångar runt om i Sverige beräknas mer än 1 000 ryttare ha deltagit, vilket är ett nytt rekord.

Cupen är en terrängridningsserie över fasta terränghinder där säker ridning premieras. För att ta sig till final krävs att ekipagen deltagit i två Sugar Cup-omgångar i sitt distrikt. De ekipage som gjort det går vidare till en regionsfinal.

I Västergötland avgjordes regionfinalen i Götene den tredje juli. De bästa ekipagen från varje regionsfinal går till Sverigefinalen där landets 40 bästa ekipage samlas. Mariestads RK lyckades få med två ekipage till Sverigefinalen, Anna Bengtsson med Pim-Pim och Stina Colliander med Vicky.

Fick stilpoäng

Båda ekipagen gjorde mycket fina rundor och belönades med stilpoäng. Bäst gick det som sagt för Anna som med ungponnyn Pim-Pim knep bronsplatsen. Pim-Pim är en new-forest ponny som endast är riden ett år. Anna fick stilpoängen 8.0 efter en stabil ritt. Vann gjorde Ida Ström på Fredriksbergs Viggen som fick 8.5 poäng.

Även förra året hade Mariestad fina framgångar i Sugar Cup då Thea Filipsson tog silver med Lidens Baronesse.

Snart fälttävlan

Flera av ekipagen som tävlat vid årets Sugar Cup har dessutom tagit fälttävlanskort och är därmed på gång med att starta sin första riktiga fälttävlan.