22 aug 2016 11:30

22 aug 2016 11:30

Örnarnas U1-lag tog första segern

SPEEDWAY: Ungdom

Örnarnas båda ungdomslag har varit i farten under helgen. U1-laget bärgade en minnesvärd seger efter stor dramatik. Vinsten var årets första för Örnarna U1.

Örnarnas U2-lag var i lördags i Örebro och körde. Hemmalaget Vikingarna stod i en klass för sig och slutade på 50 poäng. Örnarna körde ihop 21 poäng och slutade på en tredje plats efter Vargarna som fick 27 poäng. Fyra kom Valsarna på 20 poäng.

Ledde stort

På söndagen var det dags för U1-laget som tog årets första vinst före de båda serieledande lagen Masarna och Indianerna. Örnarna drog sakta men säkert ifrån allteftersom matchen gick och inför de avslutande fyra nomineringsheaten var ledningen hela sju poäng. Det skulle dock sluta med en riktig rysare efter att Alexander Rånge först nollade med en trepoängare inom räckhåll, då gaswiren gick av. Sen blev Eric Ivarsson felaktigt utesluten efter att ha blivit nerkörd i sista heatet.

Säkrades sent

Segern säkrades först efter att Indianerna tagit hem trepoängaren före Masarna i omkörningen.

Örnarna U1, 39 poäng: Eric Ivarsson 10, Sebastian Selvin 12, Ludvig Selvin 9 och Alexander Rånge 8.

Masarna 38 poäng, Indianerna 29 poäng, Gamarna 14 poäng (Timmie Ericsson 4, Noel Ericsson 4).

Poäng, Örnarna U2: Jonas Karlsson 7, Albin Andersson 5 och Henric Fernström 9.

Örnarnas U2-lag var i lördags i Örebro och körde. Hemmalaget Vikingarna stod i en klass för sig och slutade på 50 poäng. Örnarna körde ihop 21 poäng och slutade på en tredje plats efter Vargarna som fick 27 poäng. Fyra kom Valsarna på 20 poäng.

Ledde stort

På söndagen var det dags för U1-laget som tog årets första vinst före de båda serieledande lagen Masarna och Indianerna. Örnarna drog sakta men säkert ifrån allteftersom matchen gick och inför de avslutande fyra nomineringsheaten var ledningen hela sju poäng. Det skulle dock sluta med en riktig rysare efter att Alexander Rånge först nollade med en trepoängare inom räckhåll, då gaswiren gick av. Sen blev Eric Ivarsson felaktigt utesluten efter att ha blivit nerkörd i sista heatet.

Säkrades sent

Segern säkrades först efter att Indianerna tagit hem trepoängaren före Masarna i omkörningen.

Örnarna U1, 39 poäng: Eric Ivarsson 10, Sebastian Selvin 12, Ludvig Selvin 9 och Alexander Rånge 8.

Masarna 38 poäng, Indianerna 29 poäng, Gamarna 14 poäng (Timmie Ericsson 4, Noel Ericsson 4).

Poäng, Örnarna U2: Jonas Karlsson 7, Albin Andersson 5 och Henric Fernström 9.