21 aug 2016 19:32

21 aug 2016 19:32

Patrik Öhman tog SM-guld

VATTENSKIDOR: SM

Patrik Öhman har tillhört Sverigetoppen i vattenskidor i flera år.
I helgen hoppade hem det första SM-guldet.
– Jag har tagit en hel del silver innan. Så det var skönt att få byta valör på medaljen, säger Mariestadshopparen.

55,5 meter mätte hoppet som såg till att Öhman stod som segrare vid SM-tävlingen i Linköping.

– Felix Blomqvist gick ut före mig trots att han hoppade längre i kvalet. Det blev så eftersom jag har högre ramp. Han hoppade 54,8. Jag gick ut och hoppade 55,5 i första hoppet.

Efter det var tävlingen i princip död, även om Patrik själv jagade större hopp.

– Tyvärr lyckades jag inte med det. Men SM handlar om att ta medaljer och det lyckades jag med.

Tidigare har Daniel Efverström plockat hem det mesta i guldväg på SM.

– Men han är skadad nu och kan bara köra slalom. Men han kommer säkert tillbaka igen.

Jetlag i kroppen

Att det inte blev några längre hopp för Öhman kan delvis förklaras av jetlag. Mariestadssonen har flyttat till USA för studier och vidare satsning på vattenskidorna. Några träningsåk innan tävlingen hann han inte med då han landade i Sverige på fredagen.

– Kul att vara tillbaka i Sverige på blixtvisit.

Nu flyger Patrik tillbaka till USA för en sex dagar lång vistelse innan tävlingar i Europa kallar igen. EM i Spanien finns runt hörnet.

– Jag hoppas kunna hoppa långt på EM. Jag siktar på final, tidigare år har jag varit på placeringen strax utanför. Jag tror att det kommer krävas 58 meter för final och det ska nog kunna gå. Det vore skönt att komma över 60 meter även i år. Men då måste det stämma och det har inte riktigt gjort det än.

55,5 meter mätte hoppet som såg till att Öhman stod som segrare vid SM-tävlingen i Linköping.

– Felix Blomqvist gick ut före mig trots att han hoppade längre i kvalet. Det blev så eftersom jag har högre ramp. Han hoppade 54,8. Jag gick ut och hoppade 55,5 i första hoppet.

Efter det var tävlingen i princip död, även om Patrik själv jagade större hopp.

– Tyvärr lyckades jag inte med det. Men SM handlar om att ta medaljer och det lyckades jag med.

Tidigare har Daniel Efverström plockat hem det mesta i guldväg på SM.

– Men han är skadad nu och kan bara köra slalom. Men han kommer säkert tillbaka igen.

Jetlag i kroppen

Att det inte blev några längre hopp för Öhman kan delvis förklaras av jetlag. Mariestadssonen har flyttat till USA för studier och vidare satsning på vattenskidorna. Några träningsåk innan tävlingen hann han inte med då han landade i Sverige på fredagen.

– Kul att vara tillbaka i Sverige på blixtvisit.

Nu flyger Patrik tillbaka till USA för en sex dagar lång vistelse innan tävlingar i Europa kallar igen. EM i Spanien finns runt hörnet.

– Jag hoppas kunna hoppa långt på EM. Jag siktar på final, tidigare år har jag varit på placeringen strax utanför. Jag tror att det kommer krävas 58 meter för final och det ska nog kunna gå. Det vore skönt att komma över 60 meter även i år. Men då måste det stämma och det har inte riktigt gjort det än.