17 aug 2016 20:02

17 aug 2016 20:02

Danskt intresse för Bertilsson

FOTBOLL: ”Det finns intresse från flera klubbar i Superligan”

Gefle har inte haft det lätt i årets allsvenska.
Men Hovasonen Johan Bertilsson har varit det stora glädjeämnet i bottenlaget.
Nu verkar mittfältarens fina spel lockat till sig intresse från Danmark.

– Det finns intresse från flera klubbar i Superligan. Jag kan säga att det finns bud från utländska klubbar och ännu fler är intresserade. Den danska ligan är intressant och jag tror att det är en liga som kan passa Johan riktigt bra, säger Bertilssons agent Michael Kallbäck till den danska tidningen Tipsbladet.

Tufft år

2016 lär knappast bli ett år som man minns med glädje i Gefle IF. Föreningen, som sedan ett antal år tillbaka etablerat sig som ett stabilt allsvenskt lag, ligger pyrt till i tabellen. I skrivande stund är laget nästjumbo på tolv inspelade poäng och har sju poäng upp till Helsingborg på kvalplats.

Bertilsson imponerar

Tittar man på den individuella statistiken är det den Hovafostrade Johan Bertilsson som sticker ut rejält. Bertilsson leder Gelfes skytteliga tillsammans med Simon Skrabb på fyra mål. Dessutom är Bertilsson etta i assistligan med sex målgivande passningar och i den kolumnen är han näst bäst i allsvenskan.

”Mottagit flera bud”

– Av respekt för hans nuvarande klubb kan jag inte säga något om de bud vi tagit emot. Men vi har mottagit flera och något annat vore också märkligt med tanke på vad han har presterat för ett lag som kämpar i botten av tabellen, fortsätter Kallbäck.

Utgående kontrakt

Johan Bertilsson som är 28 år sitter på ett utgående kontrakt som varar till årsskiftet. I en intervju med Mariestadstidningen i mars var Johan positiv till en ny utlandsflytt.

– Jag hoppas att någon gång spela utanför Sveriges gränser igen, sade han då.

Hovasonen har innan tiden i Gefle spelat i de svenska lagen Carlstad United, Degerfors, Kalmar FF och Jönköping Södra samt varit utlandsproffs i det polska laget Zeglebie Lubin.

MT har sökt Bertilsson för en kommentar utan resultat.

– Det finns intresse från flera klubbar i Superligan. Jag kan säga att det finns bud från utländska klubbar och ännu fler är intresserade. Den danska ligan är intressant och jag tror att det är en liga som kan passa Johan riktigt bra, säger Bertilssons agent Michael Kallbäck till den danska tidningen Tipsbladet.

Tufft år

2016 lär knappast bli ett år som man minns med glädje i Gefle IF. Föreningen, som sedan ett antal år tillbaka etablerat sig som ett stabilt allsvenskt lag, ligger pyrt till i tabellen. I skrivande stund är laget nästjumbo på tolv inspelade poäng och har sju poäng upp till Helsingborg på kvalplats.

Bertilsson imponerar

Tittar man på den individuella statistiken är det den Hovafostrade Johan Bertilsson som sticker ut rejält. Bertilsson leder Gelfes skytteliga tillsammans med Simon Skrabb på fyra mål. Dessutom är Bertilsson etta i assistligan med sex målgivande passningar och i den kolumnen är han näst bäst i allsvenskan.

”Mottagit flera bud”

– Av respekt för hans nuvarande klubb kan jag inte säga något om de bud vi tagit emot. Men vi har mottagit flera och något annat vore också märkligt med tanke på vad han har presterat för ett lag som kämpar i botten av tabellen, fortsätter Kallbäck.

Utgående kontrakt

Johan Bertilsson som är 28 år sitter på ett utgående kontrakt som varar till årsskiftet. I en intervju med Mariestadstidningen i mars var Johan positiv till en ny utlandsflytt.

– Jag hoppas att någon gång spela utanför Sveriges gränser igen, sade han då.

Hovasonen har innan tiden i Gefle spelat i de svenska lagen Carlstad United, Degerfors, Kalmar FF och Jönköping Södra samt varit utlandsproffs i det polska laget Zeglebie Lubin.

MT har sökt Bertilsson för en kommentar utan resultat.

Johan Bertilsson

Född: 15 februari 1988 i Hova

Längd: 177 centimeter

Tröjnummer: 13

Position: Mittfältare

Klubb: Gefle

Kontraktsslut: 2016