08 aug 2016 15:48

08 aug 2016 15:48

Starka lokala resultat på U10-mila i Tibro

ORIENTERING: U10-mila

Ungdomens 10-mila i orientering avgjordes natten mellan fredag och lördag i skogarna utanför Tibro. Tävlingen består av stafetter för ungdomar med en maxålder av 18 år.

Fyra av OK Skogsstjärnans ungdomar ingick i ett kombinationslag med löpare från andra mindre klubbar i Västergötland. Stafetten består av 10 sträckor av olika svårighetsgrad och längd. Då starten går klockan 03.00 på natten så löps de första tre sträckorna i mörker medans de övriga sträckorna springs i gryning/dagsljus.

Till U10-mila kommer förutom en hel del svenska lag även finska och norska deltagare för att delta i den mycket populära stafetten. Löparna i Skogsstjärnanlaget trillade in efter ca 5 timmar på en fin artondeplats av de drygt 70 lagen i sin klass. En bra prestation med tanke på att snittåldern i laget låg under 16 år.

Många deltagare

Under lördagen och söndagen hölls ytterligare individuella tävlingar i anslutning till det uppbyggda tävlingscentret utanför Tibro. Deltagarnantalet var stort på tävlingarna med en bra bit över 1000 starter per dag.

Ett flertal deltagare från OK Amne, Mariestads FK och OK Skogsstjärnan deltog. Bäst lyckades Maria Skogsberg från MFK som vann klassen d50 under lördagen.

Fyra av OK Skogsstjärnans ungdomar ingick i ett kombinationslag med löpare från andra mindre klubbar i Västergötland. Stafetten består av 10 sträckor av olika svårighetsgrad och längd. Då starten går klockan 03.00 på natten så löps de första tre sträckorna i mörker medans de övriga sträckorna springs i gryning/dagsljus.

Till U10-mila kommer förutom en hel del svenska lag även finska och norska deltagare för att delta i den mycket populära stafetten. Löparna i Skogsstjärnanlaget trillade in efter ca 5 timmar på en fin artondeplats av de drygt 70 lagen i sin klass. En bra prestation med tanke på att snittåldern i laget låg under 16 år.

Många deltagare

Under lördagen och söndagen hölls ytterligare individuella tävlingar i anslutning till det uppbyggda tävlingscentret utanför Tibro. Deltagarnantalet var stort på tävlingarna med en bra bit över 1000 starter per dag.

Ett flertal deltagare från OK Amne, Mariestads FK och OK Skogsstjärnan deltog. Bäst lyckades Maria Skogsberg från MFK som vann klassen d50 under lördagen.