08 aug 2016 22:08

08 aug 2016 22:08

Förlust mot nästjumbon

FOTBOLL: Division 2 östra dam

Töreboda IK:s damer åkte på en tung förlust på måndagskvällen. IFK Tidaholm, som innan matchen bara skramlat ihop fem poäng, vann med 2–0.
– Vi var inte tillräckligt heta, säger TIK:s tränare Hans Hermansson.

En på förhand säker trepoängare för TIK mot ett Tidaholmslag som endast gjort fem mål framåt på de tio inledande matcherna. Men så blev inte alls fallet och ett Töreboda med några spelare borta fick i stället se sig besegrat av det blåvita kamratlaget.

– Vi ska slå Tidaholm i vanliga fall. Men vi skapade vi för lite och även om vi kämpade var det inte bra nog, säger Hans Hermansson.

”Ställningskrig”

När lagen möttes på Töreshov i april vann TIK komfortabelt med 3–0. Under måndagen fick Töreboda dock inte spelet att stämma.

– Den första halvleken var ett rent ställningskrig utan några direkta farligheter för något av lagen. Det var verkligen inget skönspel. Så fortsatte det efter pausen, men när vi tappade i en vändning gjorde de 1–0, säger Hermansson

Han fortsätter:

– När vi sedan flyttade fram folk för att få till en kvittering kontrade de in 2–0 genom ett inlägg som seglade ner i bortre krysset. Totalt sett så gjorde vi ingen bra match och kan betydligt bättre.

Redan på fredag har Töreboda chansen att revanschera sig när man möter Mariestads Bois hemma på Töreshov.

En på förhand säker trepoängare för TIK mot ett Tidaholmslag som endast gjort fem mål framåt på de tio inledande matcherna. Men så blev inte alls fallet och ett Töreboda med några spelare borta fick i stället se sig besegrat av det blåvita kamratlaget.

– Vi ska slå Tidaholm i vanliga fall. Men vi skapade vi för lite och även om vi kämpade var det inte bra nog, säger Hans Hermansson.

”Ställningskrig”

När lagen möttes på Töreshov i april vann TIK komfortabelt med 3–0. Under måndagen fick Töreboda dock inte spelet att stämma.

– Den första halvleken var ett rent ställningskrig utan några direkta farligheter för något av lagen. Det var verkligen inget skönspel. Så fortsatte det efter pausen, men när vi tappade i en vändning gjorde de 1–0, säger Hermansson

Han fortsätter:

– När vi sedan flyttade fram folk för att få till en kvittering kontrade de in 2–0 genom ett inlägg som seglade ner i bortre krysset. Totalt sett så gjorde vi ingen bra match och kan betydligt bättre.

Redan på fredag har Töreboda chansen att revanschera sig när man möter Mariestads Bois hemma på Töreshov.

  • Erik Wallskog