22 jul 2016 06:00

22 jul 2016 06:00

Ingen vila för Selvin

SPEEDWAY: Junior SM

På fredagen är det dags för årets JSM. Redo för start står Örnarnas Christoffer Selvin. Men JSM är bara en av många tävlingar för hans del den här sommaren, men det höga tempot är inget problem för Selvin.
– Jag kör för att jag vill bli bäst.

I juni tvingades JSM-kvalet ställas in på grund av för få anmälda. Det gjorde att förbundet tvingades nominera ytterligare åtta förare till JSM-finalen. Men Örnarnas talang Christoffer Selvin fanns med på listan redan från början. Grabben från Hasselfors har en fullspäckad sommar med tävlingar ibland flera gånger i veckan. Men lite vila på sommarlovet viftar han bara bort.

– Ju mer jag kör desto bättre blir jag, säger han.

Fullt upp

Han laddar alltså upp inför JSM med massor av körning. Senast i helgen körde han landskamp i Danmark.

– Vi förlorade mot Danmark, men för egen del tycker jag att det gick helt okej.

Hinner du bli nervös mellan tävlingarna?

– Det är inte så farligt, men lite nervös måste man ju vara.

Hårt motstånd

Han tycker att konkurrensen som väntar honom på JSM är tuff. Enligt honom är det tio stycken förare som kommer slåss om första placeringen. På frågan om han är en av de tio svarar han självsäkert ja.

– Men mitt mål är att göra så bra som möjligt ifrån mig och få bra starter. Jag vill kunna åka därifrån och vara nöjd med min prestation.

Fler tävlingar väntar

Efter JSM väntar allsvenskan med örnarna och eventuellt landslagsuppdrag, men om det blir av vet han inte än då uttagningarna sker endast ett par veckor i förväg.

– Det ska bli kul, jag ser fram emot det.

I juni tvingades JSM-kvalet ställas in på grund av för få anmälda. Det gjorde att förbundet tvingades nominera ytterligare åtta förare till JSM-finalen. Men Örnarnas talang Christoffer Selvin fanns med på listan redan från början. Grabben från Hasselfors har en fullspäckad sommar med tävlingar ibland flera gånger i veckan. Men lite vila på sommarlovet viftar han bara bort.

– Ju mer jag kör desto bättre blir jag, säger han.

Fullt upp

Han laddar alltså upp inför JSM med massor av körning. Senast i helgen körde han landskamp i Danmark.

– Vi förlorade mot Danmark, men för egen del tycker jag att det gick helt okej.

Hinner du bli nervös mellan tävlingarna?

– Det är inte så farligt, men lite nervös måste man ju vara.

Hårt motstånd

Han tycker att konkurrensen som väntar honom på JSM är tuff. Enligt honom är det tio stycken förare som kommer slåss om första placeringen. På frågan om han är en av de tio svarar han självsäkert ja.

– Men mitt mål är att göra så bra som möjligt ifrån mig och få bra starter. Jag vill kunna åka därifrån och vara nöjd med min prestation.

Fler tävlingar väntar

Efter JSM väntar allsvenskan med örnarna och eventuellt landslagsuppdrag, men om det blir av vet han inte än då uttagningarna sker endast ett par veckor i förväg.

– Det ska bli kul, jag ser fram emot det.

  • Madeleine Bäckman