21 jul 2016 17:43

21 jul 2016 17:54

JLIF KKT-vinnare

FOTBOLL: Kim Källström Trophy

Johannesberg Lillängens IF är Kim Källström trophy-segrare. I torsdagens final, på ett kokande hett Heden besgrades Trollenäs IF med 2–1 i en jämn match.

JLIF tog också ledningen redan efter fem minuter. Rasmus Persson blev fälld i motståndarnas straffområde och David Lönnkvist satte säkert dit 1–0 från straffpunkten. Sex minuter senare ökade samme Lönnkvist också på till 2–0 efter att på ett snyggt sätt tagit sig igenom Trollenäs försvar.

Tidigt i den andra halvleken fick David Lönnkvist också chansen att fullborda sitt hattrick när JLIF återigen fick straff. Men denna gång gick Trollnäs målvakt åt rätt håll och räddade straffen.

Med åtta minuter kvar av finalen blev det sedan rejält spännande. Denna gång var det Trollnäs tur att få straff och 2–1 var ett faktum. Men trots några nervöst avslutande minuter orkade JLIF hålla undan och laget blev därmed segrare av KKT:s grupp E.

JLIF tog också ledningen redan efter fem minuter. Rasmus Persson blev fälld i motståndarnas straffområde och David Lönnkvist satte säkert dit 1–0 från straffpunkten. Sex minuter senare ökade samme Lönnkvist också på till 2–0 efter att på ett snyggt sätt tagit sig igenom Trollenäs försvar.

Tidigt i den andra halvleken fick David Lönnkvist också chansen att fullborda sitt hattrick när JLIF återigen fick straff. Men denna gång gick Trollnäs målvakt åt rätt håll och räddade straffen.

Med åtta minuter kvar av finalen blev det sedan rejält spännande. Denna gång var det Trollnäs tur att få straff och 2–1 var ett faktum. Men trots några nervöst avslutande minuter orkade JLIF hålla undan och laget blev därmed segrare av KKT:s grupp E.

  • Erik Wallskog