20 jul 2016 18:42

20 jul 2016 18:43

Intensivt golfande på Ribbingsfors

GOLF: Golfvecka på Ribbingsfors

Under veckan är det full fart på Ribbingsfors golfklubb. Det är den årliga golfveckan som tar plats.
– Totalt är det runt tre- till fyrahundra som ställer upp på någon av tävlingarna, säger tävlingsledaren Lars-Olov Andersson.

Sedan Ribbingsfors golfklubb, utanför Gullspång öppnades i början av 90-talet så har golfveckan nästintill tagit plats varje år. Flertalet tävlingar, i både lag och singel arrangeras på niohålsbanan och golfare från Göteborg i väst till Stockholm i öst ställer upp.

– Det är aldrig några problem att locka hit spelare när det är tävling. Allt från scratch-spelare till amatörer kommer hit och deltar. Det är väldigt skoj att så mycket folk åker hit för att spela, säger Lars-Olov Andersson.

”Här för att stanna”

Golfveckan på Ribbingsfors kommer också i framtiden vara ett årligt inslag.

– Vår golfvecka är absolut här för att stanna. Det kommer mer och mer tävlanden för varje år och vi ökar hela tiden i medlemsantal. Bland annat så är det ett gäng tyska turister som är medlemmar i klubben, de kommer hit på sin semester varje år och spelar, säger Lars-Olov Andersson.

Vad är det som gör att så många kommer hit och spelar?

– Det är den natursköna omgivningen. Sen är det inte långt att gå mellan hålen och stämning på, och omkring banan är väldigt trevlig. En annan sak som lockar är att nästan alla hål kan spelas både lätt och svårt, det gör att både mer amatörer och mer rutinerade spelare kommer hit.

– Sen är sporten i sig väldigt rogivande och man kan spela på en hög nivå oavsett ålder.

Lång planering

En annan sak som Lars-Olov Andersson tror är en faktor till att folk åker långa vägar för att delta är att banorna är välskötta.

– Vi lägger ner ett hårt jobb. För golfveckan som är nu så började planeringen redan i april. Då pratade vi om vilka typer av tävlingar vi ska ha med, hur banan ska se ut, vilka som ska vara tävlingsledare och så vidare.

Vad är det som gör att man orkar lägga ner så mycket tid?

– Det är kärleken till golfen, det är så roligt och bra på så många sätt. Man knyter nya bekantskaper och det är en så rogivande sport samtidigt som det är en väldigt underskattad friskvård, säger Lars-Olov Andersson.

Sedan Ribbingsfors golfklubb, utanför Gullspång öppnades i början av 90-talet så har golfveckan nästintill tagit plats varje år. Flertalet tävlingar, i både lag och singel arrangeras på niohålsbanan och golfare från Göteborg i väst till Stockholm i öst ställer upp.

– Det är aldrig några problem att locka hit spelare när det är tävling. Allt från scratch-spelare till amatörer kommer hit och deltar. Det är väldigt skoj att så mycket folk åker hit för att spela, säger Lars-Olov Andersson.

”Här för att stanna”

Golfveckan på Ribbingsfors kommer också i framtiden vara ett årligt inslag.

– Vår golfvecka är absolut här för att stanna. Det kommer mer och mer tävlanden för varje år och vi ökar hela tiden i medlemsantal. Bland annat så är det ett gäng tyska turister som är medlemmar i klubben, de kommer hit på sin semester varje år och spelar, säger Lars-Olov Andersson.

Vad är det som gör att så många kommer hit och spelar?

– Det är den natursköna omgivningen. Sen är det inte långt att gå mellan hålen och stämning på, och omkring banan är väldigt trevlig. En annan sak som lockar är att nästan alla hål kan spelas både lätt och svårt, det gör att både mer amatörer och mer rutinerade spelare kommer hit.

– Sen är sporten i sig väldigt rogivande och man kan spela på en hög nivå oavsett ålder.

Lång planering

En annan sak som Lars-Olov Andersson tror är en faktor till att folk åker långa vägar för att delta är att banorna är välskötta.

– Vi lägger ner ett hårt jobb. För golfveckan som är nu så började planeringen redan i april. Då pratade vi om vilka typer av tävlingar vi ska ha med, hur banan ska se ut, vilka som ska vara tävlingsledare och så vidare.

Vad är det som gör att man orkar lägga ner så mycket tid?

– Det är kärleken till golfen, det är så roligt och bra på så många sätt. Man knyter nya bekantskaper och det är en så rogivande sport samtidigt som det är en väldigt underskattad friskvård, säger Lars-Olov Andersson.

  • Erik Wallskog