17 jul 2016 15:48

17 jul 2016 15:48

Debuten är avklarad

FOTBOLL: Allsvenskan

I lördags stod David Moberg Karlsson äntligen spelklar för IFK Norrköping. Iklädd IFK-tröjan gjorde han sin debut inför en välfylld hemmaarena.
– Det var roligt att få spela. Kul att det blev inför en stor publik på Nya Parken. Nu är jag ännu mer peppad på att komma i gång på riktigt, säger han.

Det blev minst sagt en händelserik och målfylld match i Norrköping. Östersund, som har överraskat hittills i Allsvenskan, fortsatte i samma spår. Redan i den femte spelminuten drog Norrköpingsmålvakten Andreas Vaikla på sig en straff och Östersunds Brwa Nouri satte 1-0.

Moberg Karlsson berättar att det var stor ruljans på spelare under matchens gång för laget. För honom själv var det dessutom första riktiga allvaret med nya laget, nya tränaren och sin egen nya roll som IFK-spelare.

– Att släppa in tre mål var inte alls bra, men å andra sidan satte vi ju tre också. Så jag måste ändå få säga att det var en helt okej match.

Något ringrostig

Matchen svängde ett flertal gånger och slutade till sist 3-3. Det blev dock inga mål för Mariestads-debutanten i premiärmatchen.

– De första femtio minuterna var jag trögstartad, jag har inte spelat en tempofylld match på över en månad. Men jag kommer komma in i det mer och mer ju fler matchminuter jag plockar på mig. Bollen är i rullning så att säga.

Vild diskussion

Efter matchens slut blev det diskussioner mellan spelare ur respektive lag om kvällens insats. Saman Ghoddos i Östersund var inte nöjd med en poäng och tyckte att Östersund skulle ha vunnit. Vilket inte Norrköpings Sebastian Andersson höll med om.

– Jag tycker inte vi hade varit förtjänta av tre poäng. Östersund gjorde en bra match, men inte för att de är bättre utan för att vi lät dem ta över matchen. Sen måste man ju vara självkritisk och jag tycker inte att vi kom upp i den nivån som vi egentligen har.

Det blev minst sagt en händelserik och målfylld match i Norrköping. Östersund, som har överraskat hittills i Allsvenskan, fortsatte i samma spår. Redan i den femte spelminuten drog Norrköpingsmålvakten Andreas Vaikla på sig en straff och Östersunds Brwa Nouri satte 1-0.

Moberg Karlsson berättar att det var stor ruljans på spelare under matchens gång för laget. För honom själv var det dessutom första riktiga allvaret med nya laget, nya tränaren och sin egen nya roll som IFK-spelare.

– Att släppa in tre mål var inte alls bra, men å andra sidan satte vi ju tre också. Så jag måste ändå få säga att det var en helt okej match.

Något ringrostig

Matchen svängde ett flertal gånger och slutade till sist 3-3. Det blev dock inga mål för Mariestads-debutanten i premiärmatchen.

– De första femtio minuterna var jag trögstartad, jag har inte spelat en tempofylld match på över en månad. Men jag kommer komma in i det mer och mer ju fler matchminuter jag plockar på mig. Bollen är i rullning så att säga.

Vild diskussion

Efter matchens slut blev det diskussioner mellan spelare ur respektive lag om kvällens insats. Saman Ghoddos i Östersund var inte nöjd med en poäng och tyckte att Östersund skulle ha vunnit. Vilket inte Norrköpings Sebastian Andersson höll med om.

– Jag tycker inte vi hade varit förtjänta av tre poäng. Östersund gjorde en bra match, men inte för att de är bättre utan för att vi lät dem ta över matchen. Sen måste man ju vara självkritisk och jag tycker inte att vi kom upp i den nivån som vi egentligen har.

  • Madeleine Bäckman