14 jul 2016 22:13

14 jul 2016 22:16

Tuff kväll i Västervik

SPEEDWAY: Allsvenskan

Serieledarna Västervik gjorde på torsdagskvällen proceduren kort för Örnarna. Det obesegrade hemmalaget vann komfortabelt med 59–31 efter att Mariestadslaget bara vunnit ett heat.

Örnarna med Antonio Lindbäck i spetsen, åkte på torsdagskvällen till Västervik med förhoppningar om att bygga vidare på segern i förra veckan mot Valsarna. Men efter 15 körda heat var det hemmalaget som i stället tagit sin sjunde raka seger för säsongen.

Lindbäck tillbaka

Först ut bland Örnarna var Magnus Karlsson och förra veckans poängkung Mathias Törnblom. Thörnblom var också snabbast i starten, men hemmalagets Peter Ljung kunde på andra varvet köra om och också ge Västervik den ledning som de sedan aldrig släppte.

När Antonio Lindbäck sedan gjorde sin comeback i Örnvästen i kvällens tredje heat bjöds de 1550 personerna i publiken på en fyra varvs lång jakt. Tyvärr för gästernas del kunde hemmaåkaren Jacob Thorssell med en hårsmån hålla Linbäck ifrån sig och Västervik ledde med 12–6 efter tre körda heat.

En femetta

Och så fortsatte det. Hemmalaget fortsatte rada upp trepoängare och Örnarna fick aldrig en chans att komma tillbaks in i matchen. Faktum var att det dröjde enda till det tolfte heatet innan gästerna plockade sin första heatseger.

Då var det Antonio Lindbäck som med hjälp av Magnus Karlsson som fixade bortlagets första femetta. Det hjälpte dock minimalt då ställningen redan var 46–26 med endast tre heat kvar att köra.

Linbäck bästa örn

Som om matchen inte var över, tog hemmalaget sedan två nya femettor i de två efterföljande heaten. I det avslutande nomineringsheatet visade Örnarnas Jonas Jeppesen sin klass när han tog sin första trea för kvällen och överlägset körde ifrån Västerviks bästa poängplockare Jacob Thorssell (14 poäng) och Peter Ljung (13 poäng).

Bästa poängplockare för Mariestadslaget var Antonio Lindbäck som på sina fem heat körde in tio pinnar. Nästbäst hos bortalaget blev Mathias Törnblom och Jonas Jeppesen som plockade in sju poäng vardera.

Örnarna med Antonio Lindbäck i spetsen, åkte på torsdagskvällen till Västervik med förhoppningar om att bygga vidare på segern i förra veckan mot Valsarna. Men efter 15 körda heat var det hemmalaget som i stället tagit sin sjunde raka seger för säsongen.

Lindbäck tillbaka

Först ut bland Örnarna var Magnus Karlsson och förra veckans poängkung Mathias Törnblom. Thörnblom var också snabbast i starten, men hemmalagets Peter Ljung kunde på andra varvet köra om och också ge Västervik den ledning som de sedan aldrig släppte.

När Antonio Lindbäck sedan gjorde sin comeback i Örnvästen i kvällens tredje heat bjöds de 1550 personerna i publiken på en fyra varvs lång jakt. Tyvärr för gästernas del kunde hemmaåkaren Jacob Thorssell med en hårsmån hålla Linbäck ifrån sig och Västervik ledde med 12–6 efter tre körda heat.

En femetta

Och så fortsatte det. Hemmalaget fortsatte rada upp trepoängare och Örnarna fick aldrig en chans att komma tillbaks in i matchen. Faktum var att det dröjde enda till det tolfte heatet innan gästerna plockade sin första heatseger.

Då var det Antonio Lindbäck som med hjälp av Magnus Karlsson som fixade bortlagets första femetta. Det hjälpte dock minimalt då ställningen redan var 46–26 med endast tre heat kvar att köra.

Linbäck bästa örn

Som om matchen inte var över, tog hemmalaget sedan två nya femettor i de två efterföljande heaten. I det avslutande nomineringsheatet visade Örnarnas Jonas Jeppesen sin klass när han tog sin första trea för kvällen och överlägset körde ifrån Västerviks bästa poängplockare Jacob Thorssell (14 poäng) och Peter Ljung (13 poäng).

Bästa poängplockare för Mariestadslaget var Antonio Lindbäck som på sina fem heat körde in tio pinnar. Nästbäst hos bortalaget blev Mathias Törnblom och Jonas Jeppesen som plockade in sju poäng vardera.

  • Erik Wallskog