11 jul 2016 21:11

11 jul 2016 21:11

Framtidens löpare i historiskt Hova

LÖPNING: Riddarsprånget

En vecka om året förvandlas Hova till en medeltidsby.
Men mitt i all historik var det framtidens löpare som var först ut i det 26:e Riddarsprånget.

Hova Riddarvecka är som bekant i full gång och på måndagskvällen var det dags för det traditionsenliga Riddarsprånget. Som vanligt var det gott om löpsugna på plats och bland de yngsta i miniklassen fanns hela 118 löpartalanger på startlinjen. Några av de startsnabbaste syns på bilden här ovanför, bland annat Algot Davidsson från Töreboda med nummer 554, Nora Helzén (596) och Elsa Helzén (597) från Bromma IF och Folke Vidlund (532) från Uppsala.

Cirka 20 minuter senare startade de lite äldre ungdomarna innan huvudklassen stack iväg ytterligare en kvart senare.

En längre text om Riddarsprånget i Hova kommer på webben under tisdagen och i onsdagens papperstidning.

Hova Riddarvecka är som bekant i full gång och på måndagskvällen var det dags för det traditionsenliga Riddarsprånget. Som vanligt var det gott om löpsugna på plats och bland de yngsta i miniklassen fanns hela 118 löpartalanger på startlinjen. Några av de startsnabbaste syns på bilden här ovanför, bland annat Algot Davidsson från Töreboda med nummer 554, Nora Helzén (596) och Elsa Helzén (597) från Bromma IF och Folke Vidlund (532) från Uppsala.

Cirka 20 minuter senare startade de lite äldre ungdomarna innan huvudklassen stack iväg ytterligare en kvart senare.

En längre text om Riddarsprånget i Hova kommer på webben under tisdagen och i onsdagens papperstidning.