10 jul 2016 15:27

10 jul 2016 15:27

Nya medaljer till formstark Lövgren

SIMNING: JSM/SM

Mariestadssonen Albin Lövgren har konserverat storformen från Sum-Sim.
Vid SM-veckan i Norrköping var det framför allt i stafetterna som Lövgren och hans Jönköpings SS visat framfötterna.

Albin Lövgren, som tillhör de yngre simmarna på JSM, har haft stora framgångar tillsammans med klubbkompisarna Markus Malm, Daniel Forndal och Markus Fürst.

Dubbla guld

Gänget vann JSM-loppet på 4x200 meter frisim på tiden 7.39.08. Tvåan Helsingborg hade 7.39.92. Även på 4x100 meter frisim blev det vinst för Jönköping. I 4x100 meter medley kom JSS tvåa, den gången slagna av Täby. På samma distans fick laget också mäta krafterna på seniornivå, där blev det en sjunde plats.

Bra på seniornivå

På det individuella planet gick det bäst för Albin på 100 meter fjärilssim. Det blev en fin sjätteplats i seniorfinalen där Albin, född 1999 var yngst i finalfältet. I försöken slutade han på en åttondeplats och på JSM-nivån blev det en fjärdeplats.

Flitigt tävlande

Lövgren simmade även en hel del andra distanser på JSM. På 200 meter bröstsim blev han åtta, på 50 meter fjäril blev han nia, på 50 meter frisim kom han på 25:e plats och på 50 meter bröstsim var han på plats 29.

Albin Lövgren, som tillhör de yngre simmarna på JSM, har haft stora framgångar tillsammans med klubbkompisarna Markus Malm, Daniel Forndal och Markus Fürst.

Dubbla guld

Gänget vann JSM-loppet på 4x200 meter frisim på tiden 7.39.08. Tvåan Helsingborg hade 7.39.92. Även på 4x100 meter frisim blev det vinst för Jönköping. I 4x100 meter medley kom JSS tvåa, den gången slagna av Täby. På samma distans fick laget också mäta krafterna på seniornivå, där blev det en sjunde plats.

Bra på seniornivå

På det individuella planet gick det bäst för Albin på 100 meter fjärilssim. Det blev en fin sjätteplats i seniorfinalen där Albin, född 1999 var yngst i finalfältet. I försöken slutade han på en åttondeplats och på JSM-nivån blev det en fjärdeplats.

Flitigt tävlande

Lövgren simmade även en hel del andra distanser på JSM. På 200 meter bröstsim blev han åtta, på 50 meter fjäril blev han nia, på 50 meter frisim kom han på 25:e plats och på 50 meter bröstsim var han på plats 29.