10 jul 2016 15:30

10 jul 2016 15:30

Maif blev bästa damklubb på SM

TYNGDLYFTNING

Efter alla medaljer fortsatte Mariestads AIF:s framgångar vid SM i tyngdlyftning på torsdagskvällen.

Anna Fomina, 18 år, blev fyra i sin klass vilket är långt över alla förväntningar med stora personliga rekord på 67-87. Fomina låg länge på bronsplats i ryck men det räckte inte riktigt hela vägen. Anna Sörqvist slutade på en sjundeplats med 62–78, ett resultat som Sörqvist inte var riktigt nöjd med.

När alla SM-resultat summerats stod det klart att Maif var Sveriges överlägset bästa damklubb. Men något sådant pris delas inte ut då lagtävlingen slås ihop herr och dam, och Maif hade ingen medverkande herrlyftare.

Anna Fomina, 18 år, blev fyra i sin klass vilket är långt över alla förväntningar med stora personliga rekord på 67-87. Fomina låg länge på bronsplats i ryck men det räckte inte riktigt hela vägen. Anna Sörqvist slutade på en sjundeplats med 62–78, ett resultat som Sörqvist inte var riktigt nöjd med.

När alla SM-resultat summerats stod det klart att Maif var Sveriges överlägset bästa damklubb. Men något sådant pris delas inte ut då lagtävlingen slås ihop herr och dam, och Maif hade ingen medverkande herrlyftare.