10 jul 2016 21:14

10 jul 2016 21:16

Hundratals smash-fantaster i sanden

BEACHVOLLEYBOLL: Summerslam 2016

Under helgen var det återigen dags för Mariestads beachvolleybollfestival Summerslam. Totalt har över hundra lag deltagit över de tre dagarna.
– Det har flutit på väldigt bra, säger tävlingsledaren Pär Nilsson.

Det har varit full fart vid hamnen i Mariestad under helgen. Både publik och spelare samlades runt planerna när det bjöds på musik och god underhållning.

På fredagen drog evenemanget i gång med amatörturneringen där ett 30-tal lag fanns med. Under lördagen och söndagen intog sedan de licenserade spelarna banorna och åskådarna fick se på högkvalitativ beachvolleyboll.

– Det mesta har motsvarat våra förväntningar. Det har varit lite struligt på morgnarna när vissa lag inte anmält att de inte tänkt dyka upp. Men vi har löst det på ett bra sätt och alla som deltagit har varit jättenöjda vad jag har hört, säger Pär Nilsson.

Lång dag

Under hela lördagen hölls den så kallade open svart-turneringen för både damer och herrar. Efter över tolv timmar med massvis av matcher stod tillslut Staffan Blomgren och Victor Nielsen från Sollentuna som vinnare i herrfinalen.

Damfinalen togs hem av duon Stina Persson och Jessica Nordlöf från Göteborgs respektive Beachhallens beachvolleyklubb.

– Vi vill främja spelet och vill att alla ska få spela mycket beachvolleyboll. Det är det turneringen handlar om. Så att det bli lite långdraget är ett medvetet val, säger Pär Nilsson.

Hemmaseger

På söndagen när open grön- och open mix-turneringen startade så var det äntligen dags för Mariestads lokala förmågor att kampas om pallplatserna efter att ha haft en som förväntat tuffare lördag.

Och i open grön-finalen fick publiken se två lokala lag göra upp. Alexander Westman och Martin Johansson mötte Olof Nilsson och tävlingsledaren Pär Nilsson. Där drog de förstnämnda det längsta strået efter 21–12 och 21–14 i set.

– Det var riktigt skönt att vinna i dag efter den tuffa gårdagen. Jag och Martin krånglade inte till det utan gjorde det vi är bra på. Sen litar vi på varandra, är samspelta och behöll ett väldigt bra fokus på varenda boll, säger en glad Alexander Westman.

”Lyckad helg”

En inte allt för deppig finalförlorare Pär Nilsson var nöjd när han summerade helgen.

– Det blev en lyckad helg i år också med lite slit och responsen har varit positiv. Det gör att turneringen lever vidare.

Det har varit full fart vid hamnen i Mariestad under helgen. Både publik och spelare samlades runt planerna när det bjöds på musik och god underhållning.

På fredagen drog evenemanget i gång med amatörturneringen där ett 30-tal lag fanns med. Under lördagen och söndagen intog sedan de licenserade spelarna banorna och åskådarna fick se på högkvalitativ beachvolleyboll.

– Det mesta har motsvarat våra förväntningar. Det har varit lite struligt på morgnarna när vissa lag inte anmält att de inte tänkt dyka upp. Men vi har löst det på ett bra sätt och alla som deltagit har varit jättenöjda vad jag har hört, säger Pär Nilsson.

Lång dag

Under hela lördagen hölls den så kallade open svart-turneringen för både damer och herrar. Efter över tolv timmar med massvis av matcher stod tillslut Staffan Blomgren och Victor Nielsen från Sollentuna som vinnare i herrfinalen.

Damfinalen togs hem av duon Stina Persson och Jessica Nordlöf från Göteborgs respektive Beachhallens beachvolleyklubb.

– Vi vill främja spelet och vill att alla ska få spela mycket beachvolleyboll. Det är det turneringen handlar om. Så att det bli lite långdraget är ett medvetet val, säger Pär Nilsson.

Hemmaseger

På söndagen när open grön- och open mix-turneringen startade så var det äntligen dags för Mariestads lokala förmågor att kampas om pallplatserna efter att ha haft en som förväntat tuffare lördag.

Och i open grön-finalen fick publiken se två lokala lag göra upp. Alexander Westman och Martin Johansson mötte Olof Nilsson och tävlingsledaren Pär Nilsson. Där drog de förstnämnda det längsta strået efter 21–12 och 21–14 i set.

– Det var riktigt skönt att vinna i dag efter den tuffa gårdagen. Jag och Martin krånglade inte till det utan gjorde det vi är bra på. Sen litar vi på varandra, är samspelta och behöll ett väldigt bra fokus på varenda boll, säger en glad Alexander Westman.

”Lyckad helg”

En inte allt för deppig finalförlorare Pär Nilsson var nöjd när han summerade helgen.

– Det blev en lyckad helg i år också med lite slit och responsen har varit positiv. Det gör att turneringen lever vidare.

  • Erik Wallskog