07 jul 2016 14:01

07 jul 2016 14:01

Benny femma i EM

JUDO: Veteran-EM

När nästan alla firade midsommar var Benny Stenlund från Mariestad i Kroatien och Porec. Anledningen var veteran-EM i judo.
– Jag är nöjd med vad jag presterade, säger Benny Stenlund.

För 14 gången i ordningen avgjordes EM för veteraner i judo. I år var tävlingen tilltänkt att avgöras i Helsingborg men det svenska judoförbundet fick dra tillbaks sin ansökan på grund av ekonomiska orsaker. I stället fick Benny Stenlund, 20 andra svenskar och ytterligare 900 judoentusiaster åka till Kroatien.

– Jag har varit på veteran-EM ett tiotal gånger och som bäst har jag slutat trea två gånger. Så min målsättning i år var självklart medalj, säger Benny Stenlund.

Laddar om

Men i år ville det sig inte riktigt för Mariestadsrepresentanten.

– Jag kände mig i bra form när jag åkte ner. Men jag förlorade två väldigt jämna matcher, bland annat semifinalen på så kallad ”golden score”. Det är som en slags övertid där första poängen vinner. Så jag hade väl inte marginalerna på min sida riktigt, fortsätter Stenlund.

Benny som har utövat judo i 45 år och som också är tränare i MJK ser dock ljust på framtiden.

– Det är EM nästa år igen så jag får ladda om och träna hårt tills dess.

För 14 gången i ordningen avgjordes EM för veteraner i judo. I år var tävlingen tilltänkt att avgöras i Helsingborg men det svenska judoförbundet fick dra tillbaks sin ansökan på grund av ekonomiska orsaker. I stället fick Benny Stenlund, 20 andra svenskar och ytterligare 900 judoentusiaster åka till Kroatien.

– Jag har varit på veteran-EM ett tiotal gånger och som bäst har jag slutat trea två gånger. Så min målsättning i år var självklart medalj, säger Benny Stenlund.

Laddar om

Men i år ville det sig inte riktigt för Mariestadsrepresentanten.

– Jag kände mig i bra form när jag åkte ner. Men jag förlorade två väldigt jämna matcher, bland annat semifinalen på så kallad ”golden score”. Det är som en slags övertid där första poängen vinner. Så jag hade väl inte marginalerna på min sida riktigt, fortsätter Stenlund.

Benny som har utövat judo i 45 år och som också är tränare i MJK ser dock ljust på framtiden.

– Det är EM nästa år igen så jag får ladda om och träna hårt tills dess.

  • Erik Wallskog