06 jul 2016 16:11

06 jul 2016 20:51

Albin Lövgren dominerade på Sum-Sim

SIMNING: Sum-Sim

Mariestadskillen Albin Lövgren, numera Jönköpings SS, gjorde sitt sista Sum-Sim förra veckan. Och han avslutade i stor stil. Sju medaljer varav tre guld blev skörden för Lövgren som dessutom ristade in sitt namn i Sum-Sim-historien.

Det var på 100 meter fjäril som Albin Lövgren simmade i mål på 55.91. Snabbare har ingen varit på just den distansen och förutom ett nytt Sum-Sim-rekord blev det naturligtvis en guldmedalj för JSS-simmaren.

Just medaljer hade Lövgren god aptit för i Linköping. Det blev hela sju stycken. I lagkappen över 4x200 meter frisim ingick Albin i det lag som var hela elva sekunder före Helsingborg med tiden 7.50.23. Guld blev det också i 4x100 meter där Lövgren simmade startsträckan på 53.07.

Många medaljer

På 200 meter fjäril ledde Albin loppet med 25 meter kvar, men kroknade och fick till slut nöja sig med en bronsmedalj på det nya personliga rekordet 2.10.02. I 4x100 meter medley simmade Lövgren 100 meter fjäril på fina 56.12 och jobbade därmed upp Jönköping till en fjärdeplats. När alla simmare var i mål hade laget tagit hem silvret. I 100 meter frisim tog Albin ett brons och det gjorde han även på den dubbla distansen.

Åkte till Norrköping

Förutom pallplaceringarna deltog Mariestadskillen på 400 meter fritt, åttonde plats, och 200 meter bröstsim, där han bara var sekunder från bronset.

Även Albins syster Ida deltog vid Sum-Sim och presterade som allra bäst i lagkappen där det blev en guldmedalj.

Nu har Albin Lövgren rört sig vidare mot SM-veckan i Norrköping där han tävlar fram till söndag.

Det var på 100 meter fjäril som Albin Lövgren simmade i mål på 55.91. Snabbare har ingen varit på just den distansen och förutom ett nytt Sum-Sim-rekord blev det naturligtvis en guldmedalj för JSS-simmaren.

Just medaljer hade Lövgren god aptit för i Linköping. Det blev hela sju stycken. I lagkappen över 4x200 meter frisim ingick Albin i det lag som var hela elva sekunder före Helsingborg med tiden 7.50.23. Guld blev det också i 4x100 meter där Lövgren simmade startsträckan på 53.07.

Många medaljer

På 200 meter fjäril ledde Albin loppet med 25 meter kvar, men kroknade och fick till slut nöja sig med en bronsmedalj på det nya personliga rekordet 2.10.02. I 4x100 meter medley simmade Lövgren 100 meter fjäril på fina 56.12 och jobbade därmed upp Jönköping till en fjärdeplats. När alla simmare var i mål hade laget tagit hem silvret. I 100 meter frisim tog Albin ett brons och det gjorde han även på den dubbla distansen.

Åkte till Norrköping

Förutom pallplaceringarna deltog Mariestadskillen på 400 meter fritt, åttonde plats, och 200 meter bröstsim, där han bara var sekunder från bronset.

Även Albins syster Ida deltog vid Sum-Sim och presterade som allra bäst i lagkappen där det blev en guldmedalj.

Nu har Albin Lövgren rört sig vidare mot SM-veckan i Norrköping där han tävlar fram till söndag.