06 jul 2016 14:27

06 jul 2016 14:27

55 personliga rekord av MSS

SIMNING: Sum-Sim/Bockstensdoppet

55 personliga rekord på Bockstensdoppet. Lägg därtill en fin insats av Ebba Olsson i svenska ungdomsmästerskapen.
Den gångna helgen var en riktig höjdare för Mariestads simsällskap.

Ebba Olsson, Mariestads SS, var en av alla simmartalanger som kvalificerat sig för de svenska ungdomsmästerskapen, Sum-Sim, i Linköping. Olsson deltog i F15-klassen och slog till med ett personligt rekord i 400 meter frisim när det behövdes som mest.

Nytt rekord

Kvaltiden som tog Ebba till Sum-Sim kom från hemmatävlingen Lane 4 Cup och låg på låga 4.52. Väl i Linköping krossade Ebba sitt rekord och simmade i mål på 4.49.77. Det gav en fin 14:e plats för Mariestadstjejen som i startlistan inför tävlingen låg som näst sista tjej bland de 23 startande. Tiden var faktiskt bara 3,8 sekunder från en finalplats.

Fortsatte tävla

Direkt efter Sum-Sim tog sig Ebba till Varberg för att möta upp elva av sina lagkompisar vid Bockstensdoppet.

– Tillsammans stod de tolv simmarna för 55 personliga rekord. Det blev ett fint avslut på vårsäsongen, säger Kjell Persson, Mariestads SS.

Bland de MSS-simmare som placerade sig på pallen i Varberg fanns Alice Nordkvist som blev etta på 50 meter frisim och tvåa på 100 meter frisim. Ebba Olsson vann 800 meter frisim och plockade andraplatser i 400 meter frisim, 100 meter frisim och 100 meter rygg. Wilma Åhling blev trea på 50 meter fjäril och ”damlaget”, där MSS tjejer Alice Nordkvist, Ebba Olsson, Wilma Åhling och Ellen Kampe var mellan 13 och 16 år, placerade sig på tredje plats.

Lite ledighet

Mariestads SS har återigen fått bra snurr på verksamheten. Att Kjell Persson kom tillbaka i höstas var en viktig pusselbit.

– Jag började i höstas efter 20 års vila. Jag tyckte det var tråkigt att alla åkte till Skövde och simmade. Nu är vi 25-27 simmare här i Mariestad.

Nu tar simklubben lite sommarledighet innan tävlingarna drar i gång igen i augusti.

Ebba Olsson, Mariestads SS, var en av alla simmartalanger som kvalificerat sig för de svenska ungdomsmästerskapen, Sum-Sim, i Linköping. Olsson deltog i F15-klassen och slog till med ett personligt rekord i 400 meter frisim när det behövdes som mest.

Nytt rekord

Kvaltiden som tog Ebba till Sum-Sim kom från hemmatävlingen Lane 4 Cup och låg på låga 4.52. Väl i Linköping krossade Ebba sitt rekord och simmade i mål på 4.49.77. Det gav en fin 14:e plats för Mariestadstjejen som i startlistan inför tävlingen låg som näst sista tjej bland de 23 startande. Tiden var faktiskt bara 3,8 sekunder från en finalplats.

Fortsatte tävla

Direkt efter Sum-Sim tog sig Ebba till Varberg för att möta upp elva av sina lagkompisar vid Bockstensdoppet.

– Tillsammans stod de tolv simmarna för 55 personliga rekord. Det blev ett fint avslut på vårsäsongen, säger Kjell Persson, Mariestads SS.

Bland de MSS-simmare som placerade sig på pallen i Varberg fanns Alice Nordkvist som blev etta på 50 meter frisim och tvåa på 100 meter frisim. Ebba Olsson vann 800 meter frisim och plockade andraplatser i 400 meter frisim, 100 meter frisim och 100 meter rygg. Wilma Åhling blev trea på 50 meter fjäril och ”damlaget”, där MSS tjejer Alice Nordkvist, Ebba Olsson, Wilma Åhling och Ellen Kampe var mellan 13 och 16 år, placerade sig på tredje plats.

Lite ledighet

Mariestads SS har återigen fått bra snurr på verksamheten. Att Kjell Persson kom tillbaka i höstas var en viktig pusselbit.

– Jag började i höstas efter 20 års vila. Jag tyckte det var tråkigt att alla åkte till Skövde och simmade. Nu är vi 25-27 simmare här i Mariestad.

Nu tar simklubben lite sommarledighet innan tävlingarna drar i gång igen i augusti.