04 jul 2016 09:18

04 jul 2016 09:18

Oflyt med bakhjulet för Roger Andersson

MOTOCROSS

I helgen kördes säsongens tredje deltävling i motocrossens veteran-SM i småländska Vrigstad. Roger Andersson, Töreboda MK, var i sammanlagd ledning inför tävlingen och visade storform redan i kvalet där han tog en fin seger.

Även i det första finalheatet drev Roger upp ett högt tempo och vann tämligen komfortabelt före Göteborgskillen Fredrik Hagstedt. I det andra finalheatet hade Andersson ledningen.

Men efter några varv blev alla stora hopp på banan ödesdigra för Roger, vars bakhjul säckade ihop. Det blev en trettonde plats, men eftersom övriga konkurrenter slog varandra är Törebodaföraren fortsatt längst upp i den totala tabellen.

Även i det första finalheatet drev Roger upp ett högt tempo och vann tämligen komfortabelt före Göteborgskillen Fredrik Hagstedt. I det andra finalheatet hade Andersson ledningen.

Men efter några varv blev alla stora hopp på banan ödesdigra för Roger, vars bakhjul säckade ihop. Det blev en trettonde plats, men eftersom övriga konkurrenter slog varandra är Törebodaföraren fortsatt längst upp i den totala tabellen.