04 jul 2016 12:00

04 jul 2016 12:01

Hansen-bröderna snabba i Höljes

Bröderna Hansen fortsätter att skörda framgångar – men inte utan dramatik.
I helgens VM-deltävling blev storebror Timmy trea medan Kevin vann EM-klassen.

Kevin Hansen från Götene hade en magisk helg i Höljes. 18-åringen – som för några veckor sedan tog körkort – dominerade fullständigt i EM-klassen för Supercars.

Varken i semifinalen eller finalen fanns det någon som kunde stoppa Kevin från att ta sin tredje raka seger – den första på svensk mark.

– Det är bara fem år sedan jag sprang runt här i depån och lekte. Det känns fantastiskt roligt att göra samma sak som pappa (Kenneth Hansen) gjort så många gånger tidigare. Det här är verkligen något att pricka av från sin ”bucket list”.

Han fortsätter:

– Det var en svår helg med tanke på vädret, men teamet hade bra koll och kunde ge mig den perfekta bilen. Underbart att plocka 30 nya poäng och utöka ledningen i serien, säger Kevin Hansen.

Storebrorsan Timmy, som kör i VM-klassen för Supercars, fick en motig start i årets VM-serie. Vändningen kom i England för drygt en månad sedan, där Hansen slutade trea. I den efterföljande deltävlingen i Norge kom han tvåa.

Uppumpad med självförtroende gick Hansen för årets första seger på hemmaplan. Kvalomgångarna var inte på något sätt lysande, men han lyckades ta sig till semifinal.

Där fick publiken se ett av helgens mest spektakulära och intressanta heat. Timmy startade från sista ledet, men arbetade sig konsekvent uppåt i fältet. På sista varvet passerade han Johan Kristoffersson och vann semifinalen.

I finalen utmanades Hansen främst av norrmannen Andreas Bakkerud. Hansen tog dock starten och ledde länge, men på det andra varvet slog han axeln ur led. Trots det fortsatte han och fram till sista kurvan låg han tvåa. Då låste sig Hansens handbroms och han blev omkörd av stallkamraten Sébastien Loeb. Bakkerud vann sedermera finalen.

Tredjeplatsen betyder ändå att Hansen klättrar till sjätte plats i tabellen. Upp till VM-ledaren Mattias Ekström skiljer hela 56 poäng.

Kevin Hansen från Götene hade en magisk helg i Höljes. 18-åringen – som för några veckor sedan tog körkort – dominerade fullständigt i EM-klassen för Supercars.

Varken i semifinalen eller finalen fanns det någon som kunde stoppa Kevin från att ta sin tredje raka seger – den första på svensk mark.

– Det är bara fem år sedan jag sprang runt här i depån och lekte. Det känns fantastiskt roligt att göra samma sak som pappa (Kenneth Hansen) gjort så många gånger tidigare. Det här är verkligen något att pricka av från sin ”bucket list”.

Han fortsätter:

– Det var en svår helg med tanke på vädret, men teamet hade bra koll och kunde ge mig den perfekta bilen. Underbart att plocka 30 nya poäng och utöka ledningen i serien, säger Kevin Hansen.

Storebrorsan Timmy, som kör i VM-klassen för Supercars, fick en motig start i årets VM-serie. Vändningen kom i England för drygt en månad sedan, där Hansen slutade trea. I den efterföljande deltävlingen i Norge kom han tvåa.

Uppumpad med självförtroende gick Hansen för årets första seger på hemmaplan. Kvalomgångarna var inte på något sätt lysande, men han lyckades ta sig till semifinal.

Där fick publiken se ett av helgens mest spektakulära och intressanta heat. Timmy startade från sista ledet, men arbetade sig konsekvent uppåt i fältet. På sista varvet passerade han Johan Kristoffersson och vann semifinalen.

I finalen utmanades Hansen främst av norrmannen Andreas Bakkerud. Hansen tog dock starten och ledde länge, men på det andra varvet slog han axeln ur led. Trots det fortsatte han och fram till sista kurvan låg han tvåa. Då låste sig Hansens handbroms och han blev omkörd av stallkamraten Sébastien Loeb. Bakkerud vann sedermera finalen.

Tredjeplatsen betyder ändå att Hansen klättrar till sjätte plats i tabellen. Upp till VM-ledaren Mattias Ekström skiljer hela 56 poäng.