03 jul 2016 21:27

03 jul 2016 21:27

Timmie Eriksson var bästa svensk

SPEEDWAY: Youth Gold Trophy

Mariestadskillen Timmie Eriksson var bästa svensk när Youth Gold Trophy, inofficiella ungdoms-VM, avgjordes i Kumla.
Timmie körde till sig en tolfte plats på Sannaheds Motorstadion.

Timmie Eriksson, som numera kör för Gamarna i Järfälla, inledde Youth Gold Trophy med att på lördagen plocka den åttonde och sista finalbiljetten från sin semifinal. Eriksson tog åtta poäng i semifinalen.

I samma semifinal körde Örnarnas Ludvig Selvin som blev tolva med tre poäng.

Flera avbrott

Söndagens final blev sen en lång historia. Tävlingen påbörjades 14.00 och var inte klar förrän vid 18-snåret på grund av regnavbrott. Timmie lät sig inte påverkas utan placerade sig bäst av alla svenskar i finalen med sin tolfteplats. I finalen körde han in fem poäng, samma antal som näst bästa svensk, Anton Woss på trettonde plats.

Annars var Youth Gold Trophy mest en dansk uppvisning. Grannlandet dominerade totalt och det var faktiskt danska förare som placerade sig på plats ett till sju. Vinsten gick till Benjamin Basso, 14 poäng, före Esben Hjerrild, 13 poäng och Emil Breum, 12 poäng, som utgjorde den helt rödvita prispallen. Närmast efter alla danskar kom finske Arrtu Pentinmäki på en åttonde plats.

Timmie Eriksson, som numera kör för Gamarna i Järfälla, inledde Youth Gold Trophy med att på lördagen plocka den åttonde och sista finalbiljetten från sin semifinal. Eriksson tog åtta poäng i semifinalen.

I samma semifinal körde Örnarnas Ludvig Selvin som blev tolva med tre poäng.

Flera avbrott

Söndagens final blev sen en lång historia. Tävlingen påbörjades 14.00 och var inte klar förrän vid 18-snåret på grund av regnavbrott. Timmie lät sig inte påverkas utan placerade sig bäst av alla svenskar i finalen med sin tolfteplats. I finalen körde han in fem poäng, samma antal som näst bästa svensk, Anton Woss på trettonde plats.

Annars var Youth Gold Trophy mest en dansk uppvisning. Grannlandet dominerade totalt och det var faktiskt danska förare som placerade sig på plats ett till sju. Vinsten gick till Benjamin Basso, 14 poäng, före Esben Hjerrild, 13 poäng och Emil Breum, 12 poäng, som utgjorde den helt rödvita prispallen. Närmast efter alla danskar kom finske Arrtu Pentinmäki på en åttonde plats.