03 jul 2016 18:38

03 jul 2016 18:38

Silver och nytt rekord för Per Carlsson

LÖPNING: Midnattsloppet/Veteran-SM

Mariestads AIF:s Per Carlsson tog silver vid veteran-SM i maraton. Tiden 2.55.04 var dessutom nytt personligt rekord.

Per Carlsson kom till veteran-SM med två brons sedan tidigare. Men vid årets tävling blev det storslam. Första halvan av loppet präglades av hällregn, men det verkade passa Carlsson som förbättrade sitt tidigare rekord med en minut och fyrtio sekunder.

Mariestads AIF:s veteraner har också tävlat vid midnattsloppet i Kvänum. Där vann Yvonne Holmén K65, Lars Björnfot blev fyra i M60, Sven-Gunnar Holmén tvåa i M65 där Jan-Ove Andersson blev fyra, Sven-Inge Jansson sexa, Bosse Johansson, nia och Lennart Johansson tia.

Andreas Magnusson blev tvåa på 10 kilometer seniorer och i M50 placerade sig Asko Sarja på fjärde plats.

Per Carlsson kom till veteran-SM med två brons sedan tidigare. Men vid årets tävling blev det storslam. Första halvan av loppet präglades av hällregn, men det verkade passa Carlsson som förbättrade sitt tidigare rekord med en minut och fyrtio sekunder.

Mariestads AIF:s veteraner har också tävlat vid midnattsloppet i Kvänum. Där vann Yvonne Holmén K65, Lars Björnfot blev fyra i M60, Sven-Gunnar Holmén tvåa i M65 där Jan-Ove Andersson blev fyra, Sven-Inge Jansson sexa, Bosse Johansson, nia och Lennart Johansson tia.

Andreas Magnusson blev tvåa på 10 kilometer seniorer och i M50 placerade sig Asko Sarja på fjärde plats.