03 jul 2016 16:04

03 jul 2016 16:04

DMK blev tvåmålsskytt

FOTBOLL: Träningsmatch

David Moberg Karlsson kunde knappast ha önskat sig en bättre första match från start i IFK Norrköping. I en träningsmatch mot ett talanglag från Dalarna gjorde DMK två mål. Norrköping vann matchen med hela 7–0.

Det var ungefär en och en halv vecka sedan Mariestadskillen David Moberg Karlsson lämnade FC Nordsjaelland för IFK Norrköping. På lördag startar allsvenskan upp igen efter EM-uppehållet då Moberg Karlssons nya lag möter Djurgården.

Som ett led i förberedelserna har Norrköping spelat två matcher i veckan. I onsdags föll man mot Gefle med 2–3 och DMK, som inte är spelklar mot Djurgården, hoppade in i den andra halvleken. I lördags fick Moberg Karlsson chansen från start när laget mötte ett talanglag från Dalarna och gjorde matchens två första mål.

– David visade de kvalitéer som vi värvade honom för i dag. Kvickhet, bra en mot en och varierad i sitt spelsätt och värderingar, säger IFK:s manager Jens Gustafsson till NT.

Matchens stora stjärna var annars landslagsspelaren Emir Kujovic som gjorde fyra mål.

Det var ungefär en och en halv vecka sedan Mariestadskillen David Moberg Karlsson lämnade FC Nordsjaelland för IFK Norrköping. På lördag startar allsvenskan upp igen efter EM-uppehållet då Moberg Karlssons nya lag möter Djurgården.

Som ett led i förberedelserna har Norrköping spelat två matcher i veckan. I onsdags föll man mot Gefle med 2–3 och DMK, som inte är spelklar mot Djurgården, hoppade in i den andra halvleken. I lördags fick Moberg Karlsson chansen från start när laget mötte ett talanglag från Dalarna och gjorde matchens två första mål.

– David visade de kvalitéer som vi värvade honom för i dag. Kvickhet, bra en mot en och varierad i sitt spelsätt och värderingar, säger IFK:s manager Jens Gustafsson till NT.

Matchens stora stjärna var annars landslagsspelaren Emir Kujovic som gjorde fyra mål.