02 jul 2016 18:56

02 jul 2016 18:56

Midsommardans runt pokalen

FOTBOLL: Baltic Cup

I herrarnas EM i Frankrike blev det ingen medalj.
Men det svenska lag där tre spelare från Johannesbergs LIF ingick återvände från Baltic Cup i Litauen med både guldmedaljer och pokal.

Johannesbergs LIF:s Marie Johansson, Linnea Johansson, Evelina Johansson samt ledaren Ann-Brith ”Bam” Johansson ingick tillsammans med spelare från Täby och Roslagens IF i det svenska landslag som åkte till Kedainiai i Litauen för att spela Baltic Cup mellan den 21 och 25 juni.

Staden var i storleksordning jämförbar med Mariestad och hade en strålande fotbollsanläggning.

Förlust mot Danmark

Det svenska laget började med divisionering där man föll mot duktiga Danmark med 0–5. Efter det hittade ”blågult” sitt spel och besegrade Vitryssland med 3–0.

Gruppsegrar

Efter det hamnade Sverige i grupp B där laget ställdes mot Moldavien, Litauen och Vitryssland. En ny vinst mot Vitryssland, 2–0, följdes upp av vinster mot Moldavien, 2–1 och Litauen, 2–1.

Därmed kom laget till gruppfinal mot Moldavien. Matchen blev jämn och Sverige kunde avgöra med ett mål i slutet efter att ha haft flera chanser. Segern gav en fin segerglädje som till och med utmynnade i en midsommardans.

”Små grodorna”

– De lyckliga tjejerna kunde sedan höja pokalen på midsommaraftons eftermiddag och även ta en dans runt den. Det blev ”små grodorna” och de andra ländernas spelare höjde på ögonbrynen, säger Ann-Brith ”Bam” Johansson.

Johannesbergs LIF:s Marie Johansson, Linnea Johansson, Evelina Johansson samt ledaren Ann-Brith ”Bam” Johansson ingick tillsammans med spelare från Täby och Roslagens IF i det svenska landslag som åkte till Kedainiai i Litauen för att spela Baltic Cup mellan den 21 och 25 juni.

Staden var i storleksordning jämförbar med Mariestad och hade en strålande fotbollsanläggning.

Förlust mot Danmark

Det svenska laget började med divisionering där man föll mot duktiga Danmark med 0–5. Efter det hittade ”blågult” sitt spel och besegrade Vitryssland med 3–0.

Gruppsegrar

Efter det hamnade Sverige i grupp B där laget ställdes mot Moldavien, Litauen och Vitryssland. En ny vinst mot Vitryssland, 2–0, följdes upp av vinster mot Moldavien, 2–1 och Litauen, 2–1.

Därmed kom laget till gruppfinal mot Moldavien. Matchen blev jämn och Sverige kunde avgöra med ett mål i slutet efter att ha haft flera chanser. Segern gav en fin segerglädje som till och med utmynnade i en midsommardans.

”Små grodorna”

– De lyckliga tjejerna kunde sedan höja pokalen på midsommaraftons eftermiddag och även ta en dans runt den. Det blev ”små grodorna” och de andra ländernas spelare höjde på ögonbrynen, säger Ann-Brith ”Bam” Johansson.