30 jun 2016 21:43

30 jun 2016 21:43

Bois kryssade mot Råda

FOTBOLL: Damer, division 2 östra

Råda fortsätter att ställa till med besvär för Mariestads Bois i årets serie.
Efter en knapp seger på bortaplan åkte Bois på säsongens andra poängtapp när lagen spelade 1–1 på Lekevi.
– Det känns lite tråkigt med oavgjort. Men Råda är svårspelade, säger målvakten Madeleine Landenmark.

Senast Mariestads Bois mötte Råda var i slutet av april. Då tog Råda ledningen innan Louise de Jongh jämnade ut siffrorna och allt såg ut att gå emot ett oavgjort resultat. Men ett riktigt drömmål i sista stund av Sofia Wenell gav de rödklädda alla tre poäng den gången.

Hemma på Lekevi hade Bois inte samma utdelning. Matchen började i offensiv ton med två lag som verkligen ville gå till attack. Men de riktigt vassa chanserna lyste med sin frånvaro fram till den 21:a matchminuten då gästerna fick iväg ett livsfarligt skott mot krysset som Bois utmärkta målvakt Madeleine Landenmark fick fingrarna på.

– En reflexräddning. Skönt att få en bra start på matchen, säger Landenmark.

Lagen fortsatte att anfalla, men Bois tog över spelet mer och mer. Hemmalagets anfall var mer samlade där Råda snarare jobbade med att skicka längre bollar bakom Mariestads Bois backlinje. Hemmalagets bästa läge i den första halvleken kom efter att Stina Anderssons djupledspassning hittat Matlida Stålklint som försökte runda målvakten utan att lyckas.

Lagom till den andra halvleken hittade ett rejält regnoväder till Lekevi och det satte sin prägel på spelet. Bollen studsade oberäkneligt och där spelkvaliteten sjönk höjdes kampmomentet.

Säkert avslut

Bois tog ledningen i matchen efter knappa timmen. Återigen var det Stina Anderssons passning som skar genom bortaförsvaret innan Louise de Jongh enkelt och behärskat rullade in 1–0.

Ledningen höll sig i drygt tio minuter. I matchminut 71 stod Landenmark än en gång för en fin räddning då hon med fötterna hindrade Råda från att kvittera. Kvitteringen kom i stället på den efterföljande hörnan då Sanna Sabel nådde högst med skallen.

Mål, Mariestads Bois: Louise de Jongh.

Senast Mariestads Bois mötte Råda var i slutet av april. Då tog Råda ledningen innan Louise de Jongh jämnade ut siffrorna och allt såg ut att gå emot ett oavgjort resultat. Men ett riktigt drömmål i sista stund av Sofia Wenell gav de rödklädda alla tre poäng den gången.

Hemma på Lekevi hade Bois inte samma utdelning. Matchen började i offensiv ton med två lag som verkligen ville gå till attack. Men de riktigt vassa chanserna lyste med sin frånvaro fram till den 21:a matchminuten då gästerna fick iväg ett livsfarligt skott mot krysset som Bois utmärkta målvakt Madeleine Landenmark fick fingrarna på.

– En reflexräddning. Skönt att få en bra start på matchen, säger Landenmark.

Lagen fortsatte att anfalla, men Bois tog över spelet mer och mer. Hemmalagets anfall var mer samlade där Råda snarare jobbade med att skicka längre bollar bakom Mariestads Bois backlinje. Hemmalagets bästa läge i den första halvleken kom efter att Stina Anderssons djupledspassning hittat Matlida Stålklint som försökte runda målvakten utan att lyckas.

Lagom till den andra halvleken hittade ett rejält regnoväder till Lekevi och det satte sin prägel på spelet. Bollen studsade oberäkneligt och där spelkvaliteten sjönk höjdes kampmomentet.

Säkert avslut

Bois tog ledningen i matchen efter knappa timmen. Återigen var det Stina Anderssons passning som skar genom bortaförsvaret innan Louise de Jongh enkelt och behärskat rullade in 1–0.

Ledningen höll sig i drygt tio minuter. I matchminut 71 stod Landenmark än en gång för en fin räddning då hon med fötterna hindrade Råda från att kvittera. Kvitteringen kom i stället på den efterföljande hörnan då Sanna Sabel nådde högst med skallen.

Mål, Mariestads Bois: Louise de Jongh.