21 jun 2016 17:16

21 jun 2016 17:16

Swimrun för alla i Hällekis

SWIMRUN: Kinnekulle Swimrun

Extremsporter blir allt vanligare och nya tävlingar dyker upp både här och var. Den 20 augusti arrangeras för första gången Kinnekulle Swimrun i Hällekis på Kinnekulle.

En tävling där längre löpsträckor varvas med simning.– Vi försöker oss på en tävling för bredden, att få folk att våga prova på. Jag tror att det är simningen som skrämmer lite, men därför är den inte så lång och väldigt nära land med följebåtar, säger Anders Jonsson från OK Klyftamo som arrangerar tillsammans med Destination Läckö-Kinnekulle och Götene Simklubb.Den korta sträckan är på 4 400 meter och den längre, klart tuffare banan, är 11 000 meter. Bilden är från ett tidigare Swimrunlopp i Årnäs.

En tävling där längre löpsträckor varvas med simning.– Vi försöker oss på en tävling för bredden, att få folk att våga prova på. Jag tror att det är simningen som skrämmer lite, men därför är den inte så lång och väldigt nära land med följebåtar, säger Anders Jonsson från OK Klyftamo som arrangerar tillsammans med Destination Läckö-Kinnekulle och Götene Simklubb.Den korta sträckan är på 4 400 meter och den längre, klart tuffare banan, är 11 000 meter. Bilden är från ett tidigare Swimrunlopp i Årnäs.