21 jun 2016 15:26

21 jun 2016 21:29

David Moberg Karlsson klar för Norrköping

FOTBOLL: Allsvenskan

(UPPDATERAD) David Moberg Karlsson vänder hem till Sverige.
Efter att ha varit utlandsproffs i England, Skottland och Danmark har mariestadaren nu skrivit på ett långtidskontrakt med de svenska mästarna IFK Norrköping.

– Lagmässigt byter jag verkligen inte ner mig. Norrköping hade slagit Nordsjälland nio gånger av tio och allsvenskan är hetare nu än när jag lämnade, menade David Moberg Karlsson på IFK Norrköpings presskonferens.

DMK hade tillhört danska FC Nordsjälland sedan augusti 2013 då han lämnade den engelska klubben Sunderland.

– Där hade jag det tufft. Jag hade förtroende från den första tränaren i Sunderland. Sen bytte de till en tränare som inte alls gillade mig. Jag gick på lån till Kilmarnock i Skottland och sen skrev jag på för Nordsjälland.

I Danmark har Moberg Karlsson varit relativt bofast i startelvan, i alla fall så länge han varit skadefri. Med en storsatsning i klubben på gång hade han egentligen tänkt stanna i grannlandet.

– Jag trivdes bra och hade egentligen inga planer på att lämna. Men sen ringde Jens Gustafsson när det började närma sig transfertider och det lät väldigt intressant.

Jens Gustafsson är IFK Norrköpings nya manager som tar vid nu när Janne Andersson blir ny bas för det svenska landslaget efter EM. Jens och David är bekanta sedan de jobbade tillsammans en tid i det svenska U21-landslaget.

– Som spelare och människa är jag övertygad om att David kommer passa fint in på Östgötaporten. Han kommer att hjälpa oss att växa som lag och den här miljön kommer att hjälpa David att växa som spelare, förklarade Gustafsson vid presskonferensen.

Köptes loss

Eftersom Moberg Karlsson fortfarande hade två år kvar på kontraktet med Nordsjälland har Norrköping köpt loss sitt nyförvärv från den danska klubben.

– IFK Norrköping har gjort ett par transfers den senaste tiden och vi måste fortsätta vara slagkraftiga. Vi har tappat Traustason och fått in Moberg Karlsson. Det är klart att vi har fått lösa honom från Nordsjälland, men det är inte en affär som äventyrar vår ekonomi, säger Gustafsson och fick ett tillägg av Mariestadssonen:

– Hade mitt fotbollsspelande bara handlat om pengar hade jag varit kvar i Sunderland.

Troligen är David Moberg Karlsson tänkt som en direkt ersättare till islänningen Arnór Traustason, högerytter, som lämnar IFK för Rapid Wien. DMK:s nya kontrakt är skrivet på tre och ett halvt år.

– Lagmässigt byter jag verkligen inte ner mig. Norrköping hade slagit Nordsjälland nio gånger av tio och allsvenskan är hetare nu än när jag lämnade, menade David Moberg Karlsson på IFK Norrköpings presskonferens.

DMK hade tillhört danska FC Nordsjälland sedan augusti 2013 då han lämnade den engelska klubben Sunderland.

– Där hade jag det tufft. Jag hade förtroende från den första tränaren i Sunderland. Sen bytte de till en tränare som inte alls gillade mig. Jag gick på lån till Kilmarnock i Skottland och sen skrev jag på för Nordsjälland.

I Danmark har Moberg Karlsson varit relativt bofast i startelvan, i alla fall så länge han varit skadefri. Med en storsatsning i klubben på gång hade han egentligen tänkt stanna i grannlandet.

– Jag trivdes bra och hade egentligen inga planer på att lämna. Men sen ringde Jens Gustafsson när det började närma sig transfertider och det lät väldigt intressant.

Jens Gustafsson är IFK Norrköpings nya manager som tar vid nu när Janne Andersson blir ny bas för det svenska landslaget efter EM. Jens och David är bekanta sedan de jobbade tillsammans en tid i det svenska U21-landslaget.

– Som spelare och människa är jag övertygad om att David kommer passa fint in på Östgötaporten. Han kommer att hjälpa oss att växa som lag och den här miljön kommer att hjälpa David att växa som spelare, förklarade Gustafsson vid presskonferensen.

Köptes loss

Eftersom Moberg Karlsson fortfarande hade två år kvar på kontraktet med Nordsjälland har Norrköping köpt loss sitt nyförvärv från den danska klubben.

– IFK Norrköping har gjort ett par transfers den senaste tiden och vi måste fortsätta vara slagkraftiga. Vi har tappat Traustason och fått in Moberg Karlsson. Det är klart att vi har fått lösa honom från Nordsjälland, men det är inte en affär som äventyrar vår ekonomi, säger Gustafsson och fick ett tillägg av Mariestadssonen:

– Hade mitt fotbollsspelande bara handlat om pengar hade jag varit kvar i Sunderland.

Troligen är David Moberg Karlsson tänkt som en direkt ersättare till islänningen Arnór Traustason, högerytter, som lämnar IFK för Rapid Wien. DMK:s nya kontrakt är skrivet på tre och ett halvt år.