20 jun 2016 09:58

20 jun 2016 09:58

Roger Andersson visade storform

MOTOCROSS

Den gångna helgen avgjordes den andra deltävlingen i motocrossens veteran-SM utanför Svenljunga. Roger Andersson, Töreboda MK, blev trea i kvalet. När det första finalheatet började tog Avestas Peter Axelsson täten.

Men Roger avancerade och efter ett par varv stod slutstriden mellan Andersson och Axelsson. Till slut vann Roger Andersson med fyra sekunders marginal. I det andra finalheatet var Roger riktigt på hugget och drog på i ett stenhårt tempo som ingen kunde följa med i. Segermarginalen var 32 sekunder.

– I det heatet stämde körningen till 110 procent. Jag kände mig stark och taggad, säger Andersson.

Men Roger avancerade och efter ett par varv stod slutstriden mellan Andersson och Axelsson. Till slut vann Roger Andersson med fyra sekunders marginal. I det andra finalheatet var Roger riktigt på hugget och drog på i ett stenhårt tempo som ingen kunde följa med i. Segermarginalen var 32 sekunder.

– I det heatet stämde körningen till 110 procent. Jag kände mig stark och taggad, säger Andersson.