15 jun 2016 13:49

15 jun 2016 16:50

DMK och Michelle i OS-trupper

FOTBOLL

(UPPDATERAD) OS i Rio kan bli extra intressant med Mariestadsögon sett. Både Michelle de Jongh och David Moberg Karlsson finns med i de bruttotrupper som presenterades under onsdagen.
Men 35 namn ska bli 18 och sjöstadsduon bedömer sina chanser som relativt små.

– Eftersom det bara ska bli 18 spelare kvar är väl mina chanser inte jättestora. Men ingenting är uteslutet, säger Michelle de Jongh.

– Jag antar att om förbundskaptenen får med alla de spelare han vill ha så får jag det svårt, säger David Moberg Karlsson.

OS i Rio de Janeiro har potential att bli en riktig svensk fotbollsfest. Att både herr- och damlandslaget deltar samtidigt är extremt ovanligt. I damernas fall finns inga begränsningar kring vilka spelare som ska plockas med. Att Michelle de Jongh är med i Pia Sundhages bruttotrupp visar alltså att hon på allvar är med i diskussionen kring A-landslaget.

”Med och nosar”

– Det känns jättekul att vara med. Jag lägger väl ingen jättevikt vid det utan har fokus på klubblaget. Men det visar att jag är med och nosar och skulle jag komma med vore det otroligt stort, säger de Jongh.

I herrarnas fall är uttagningen mer komplicerad. Spelarna ska vara födda 1993 eller senare frånsett tre överåriga spelare. För att göra allt ännu krångligare ligger OS sent på sommaren vilket stör många ligasäsonger. Därför stoppas många herrspelare av sina klubblag.

– Jag vet själv inte vart Nordsjälland står i den här frågan. De ska ge landslaget ett svar. Men det finns så mycket frågetecken just nu. Jag vet att Ludvig Augustinsson var med i bruttotruppen trots att han fått nej från FC Köpenhamn. Där chansar förbundet på att det kan bli ett klubbyte. Som sagt, mycket är oklart, säger Moberg Karlsson.

Hur vore det att uppleva ett OS?

– Det är ett väldigt stort skyltfönster. Sen vore ju hela upplevelsen häftig, det är inte många tillfällen man får. Nu har jag åldern inne.

John Guidetti finns bland spelarna som stoppats av sin klubb Celta Vigo. Zlatan Ibrahimovic finns med i bruttotruppen, men även där är allt oklart.

Damernas slutgiltiga trupp presenteras den 28 juni och herrarnas den 15 juli.

– Eftersom det bara ska bli 18 spelare kvar är väl mina chanser inte jättestora. Men ingenting är uteslutet, säger Michelle de Jongh.

– Jag antar att om förbundskaptenen får med alla de spelare han vill ha så får jag det svårt, säger David Moberg Karlsson.

OS i Rio de Janeiro har potential att bli en riktig svensk fotbollsfest. Att både herr- och damlandslaget deltar samtidigt är extremt ovanligt. I damernas fall finns inga begränsningar kring vilka spelare som ska plockas med. Att Michelle de Jongh är med i Pia Sundhages bruttotrupp visar alltså att hon på allvar är med i diskussionen kring A-landslaget.

”Med och nosar”

– Det känns jättekul att vara med. Jag lägger väl ingen jättevikt vid det utan har fokus på klubblaget. Men det visar att jag är med och nosar och skulle jag komma med vore det otroligt stort, säger de Jongh.

I herrarnas fall är uttagningen mer komplicerad. Spelarna ska vara födda 1993 eller senare frånsett tre överåriga spelare. För att göra allt ännu krångligare ligger OS sent på sommaren vilket stör många ligasäsonger. Därför stoppas många herrspelare av sina klubblag.

– Jag vet själv inte vart Nordsjälland står i den här frågan. De ska ge landslaget ett svar. Men det finns så mycket frågetecken just nu. Jag vet att Ludvig Augustinsson var med i bruttotruppen trots att han fått nej från FC Köpenhamn. Där chansar förbundet på att det kan bli ett klubbyte. Som sagt, mycket är oklart, säger Moberg Karlsson.

Hur vore det att uppleva ett OS?

– Det är ett väldigt stort skyltfönster. Sen vore ju hela upplevelsen häftig, det är inte många tillfällen man får. Nu har jag åldern inne.

John Guidetti finns bland spelarna som stoppats av sin klubb Celta Vigo. Zlatan Ibrahimovic finns med i bruttotruppen, men även där är allt oklart.

Damernas slutgiltiga trupp presenteras den 28 juni och herrarnas den 15 juli.