09 jun 2016 17:11

09 jun 2016 17:11

Peter i sin 30:e final

SPEEDWAY: SM-kval

Peter Karlsson från Örnarna är klar för sin 30:e individuella SM-final.
Efter kvalet i Nyköping stod Peter som vinnare och är därmed kvalificerad för Hallstavik den 23 juli.

Peter Karlsson är landets verkliga veteran och han håller fortfarande riktigt bra klass.

Då SM-kvalet kördes i Nyköping stod åtta platser i finalen på spel. Peter Karlsson visade omgående att han inte tänkte missa chansen att få göra upp om det individuella guldet.

Peter inledde med en tvåpoängare följt av två heatsegrar. Därmed krävdes inte många poäng ytterligare för att ta sig in bland de åtta till finalen.

”PK” såg till att fixa ytterligare fem poäng och på kuppen vinna hela kvalet med 13 poäng. På andra plats kom Vetlandas Tomas H Jonasson med elva pinnar. Peter Karlssons broder, Mikael Max från Dackarna, körde ihop tio pinnar och blev trea.

Även familjens tredje broder, Magnus Karlsson körde i kvalet. Örnföraren hade dock inte tillräckligt med flyt och stod på fyra poäng efter tre heat. Ytterligare tre inkörda poäng gjorde att han hamnade utanför de direkt kvalificerade till finalen. Magnus missade även att bli reserv. De två platserna togs av Alexander Edberg och Victor Palovaara.

Örnarna Joel Larsson hade också ett mörkt kval och tog en poäng.

Peter Karlsson är landets verkliga veteran och han håller fortfarande riktigt bra klass.

Då SM-kvalet kördes i Nyköping stod åtta platser i finalen på spel. Peter Karlsson visade omgående att han inte tänkte missa chansen att få göra upp om det individuella guldet.

Peter inledde med en tvåpoängare följt av två heatsegrar. Därmed krävdes inte många poäng ytterligare för att ta sig in bland de åtta till finalen.

”PK” såg till att fixa ytterligare fem poäng och på kuppen vinna hela kvalet med 13 poäng. På andra plats kom Vetlandas Tomas H Jonasson med elva pinnar. Peter Karlssons broder, Mikael Max från Dackarna, körde ihop tio pinnar och blev trea.

Även familjens tredje broder, Magnus Karlsson körde i kvalet. Örnföraren hade dock inte tillräckligt med flyt och stod på fyra poäng efter tre heat. Ytterligare tre inkörda poäng gjorde att han hamnade utanför de direkt kvalificerade till finalen. Magnus missade även att bli reserv. De två platserna togs av Alexander Edberg och Victor Palovaara.

Örnarna Joel Larsson hade också ett mörkt kval och tog en poäng.

Förarna till finalen

Kvalresultat: 1) Peter Karlsson, Örnarna, 2) Tomas H Jonasson, Vetlanda, 3) Mikael Max, Dackarna, 4) Ludvig Lindgren, Valsarna, 5) Mathias Thörnblom, Gnistorna, 6) Oliver Berntzon, Vargarna, 7) Pontus Aspgren, Vargarna, 8) Linus Eklöf, Griparna.

Direktnominerade till finalen: Antonio Linbäck, Indianerna, Fredrik Lindgren, Indianerna, Andreas Jonsson, Rospiggarna, Joonas Kylmäkorpi, Masarna, Kim Nilsson, Vargarna, Linus Sundström, Masarna, Peter Ljung, Dackarna, Jacob Thorssell, Västervik.