07 jun 2016 18:37

07 jun 2016 18:37

Väl mottagna nyheter

RIDSPORT: Juniaden ponnyhoppning

Årets upplaga av Juniaden lockade fler ekipage än vanligt. Nu spår Mariestads ridklubb att tävlingen är på väg uppåt på nytt. Men även årets nyheter inom tävlingen gav Juniaden ett lyft i rätt riktning.

I helgen anordnades årets Juniaden ponnyhoppning på Mariestads ridklubb, en tävling för juniorryttare i åldrarna 8-15. Tävlingen hade runt 220 starter och sammanlagt cirka 100 deltagande ekipage. Varav 15 stycken från hemmaklubben.

– Det har flutit på bra hela helgen. Inga skador förutom några enstaka avtrillningar, säger Eva Billberg, tävlingsledare.

Flera nyheter

I år tillkom en del nyheter för tävlingen, som inverkansbedömning. En stildomare fanns på plats på banan för att titta extra på samspelet mellan ryttare och häst för att sätta poäng.

Den andra nyheten var att varje ryttare hade chans att kvala sig vidare till söndagens final. Kvalklasserna som fanns att rida var tre, fyra och sex och kvalen gick i lätt C eller lätt C plus. Hälften av ekipagen fick sedan gå till A-final och tävla om Juniaden-pokalen och att bli Juniadenmästare.

Vad har ni fått för respons på det nya upplägget?

– Vi har fått in jättemycket, både på vår facebooksida och från funktionärer på plats som fick beröm under helgen. Alla är positiva. – Annars brukar vi få en del konstruktiv kritik men alla gillade det här, säger Caroline Bremer, domartorn och pressansvarig för tävlingen.

Mariestadsryttare i topp

Hemmaklubbens ryttare skötte sig bra. Förutom Frida Beiron som blev Juniadenmästare i sin klass så kammade även Vilma Beiron och Maja Svensson hem vinster.

– Det är alltid roligt med vinster för hemmaryttarna. Alla tävlande verkar vara väldigt nöjda med helgen, säger Caroline Bremer.

I helgen anordnades årets Juniaden ponnyhoppning på Mariestads ridklubb, en tävling för juniorryttare i åldrarna 8-15. Tävlingen hade runt 220 starter och sammanlagt cirka 100 deltagande ekipage. Varav 15 stycken från hemmaklubben.

– Det har flutit på bra hela helgen. Inga skador förutom några enstaka avtrillningar, säger Eva Billberg, tävlingsledare.

Flera nyheter

I år tillkom en del nyheter för tävlingen, som inverkansbedömning. En stildomare fanns på plats på banan för att titta extra på samspelet mellan ryttare och häst för att sätta poäng.

Den andra nyheten var att varje ryttare hade chans att kvala sig vidare till söndagens final. Kvalklasserna som fanns att rida var tre, fyra och sex och kvalen gick i lätt C eller lätt C plus. Hälften av ekipagen fick sedan gå till A-final och tävla om Juniaden-pokalen och att bli Juniadenmästare.

Vad har ni fått för respons på det nya upplägget?

– Vi har fått in jättemycket, både på vår facebooksida och från funktionärer på plats som fick beröm under helgen. Alla är positiva. – Annars brukar vi få en del konstruktiv kritik men alla gillade det här, säger Caroline Bremer, domartorn och pressansvarig för tävlingen.

Mariestadsryttare i topp

Hemmaklubbens ryttare skötte sig bra. Förutom Frida Beiron som blev Juniadenmästare i sin klass så kammade även Vilma Beiron och Maja Svensson hem vinster.

– Det är alltid roligt med vinster för hemmaryttarna. Alla tävlande verkar vara väldigt nöjda med helgen, säger Caroline Bremer.

  • Madeleine Bäckman