25 maj 2016 19:39

25 maj 2016 19:39

Moberg Karlsson tillbaka i U21-landslaget

FOTBOLL: U21

Den 3 juni ställs Sverige mot Georgien i kvalet till U21-EM.
Efter en tids frånvaro från landslagssamlingarna är David Moberg Karlsson tillbaka i truppen.

När förbundskaptenen Håkan Ericson presenterade den 22 man starka truppen till matchen mot Georgien fanns alltså David Moberg Karlsson med. Nordsjaellandspelaren har saknats i de senaste trupperna efter en skadefylld säsong.

Med som ytter

– Klart att det har ställt till det för mig att hela tiden varit skadad när det varit samlingar. Det känns grymt skönt att ha fått lite kontinuitet igen.

Mariestadssonen misstänker att han främst konkurrerar om en plats som yttermittfältare och inte anfallare. Truppen innehåller nämligen flera andra anfallare som Gustav Engvall, Carlos Strandberg, Jordan Larsson och Pawel Cibicki.

– Det handlar bara om att göra så bra som möjligt ifrån sig på träningarna så får vi se om det blir någon speltid. Det är alltid kul att vara uttagen i landslaget.

Väcks det en liten dröm om OS nu igen. Eller känns Rio avlägset?

– Hade jag inte kommit med i den här truppen hade OS känts extremt avlägset. Men ska jag med dit så tror jag att jag behöver vara extremt bra den här samlingen och visa upp någonting alldeles extra. I nuläget känns en plats i OS en bit bort. Men visst, sjukare saker har ju hänt.

När förbundskaptenen Håkan Ericson presenterade den 22 man starka truppen till matchen mot Georgien fanns alltså David Moberg Karlsson med. Nordsjaellandspelaren har saknats i de senaste trupperna efter en skadefylld säsong.

Med som ytter

– Klart att det har ställt till det för mig att hela tiden varit skadad när det varit samlingar. Det känns grymt skönt att ha fått lite kontinuitet igen.

Mariestadssonen misstänker att han främst konkurrerar om en plats som yttermittfältare och inte anfallare. Truppen innehåller nämligen flera andra anfallare som Gustav Engvall, Carlos Strandberg, Jordan Larsson och Pawel Cibicki.

– Det handlar bara om att göra så bra som möjligt ifrån sig på träningarna så får vi se om det blir någon speltid. Det är alltid kul att vara uttagen i landslaget.

Väcks det en liten dröm om OS nu igen. Eller känns Rio avlägset?

– Hade jag inte kommit med i den här truppen hade OS känts extremt avlägset. Men ska jag med dit så tror jag att jag behöver vara extremt bra den här samlingen och visa upp någonting alldeles extra. I nuläget känns en plats i OS en bit bort. Men visst, sjukare saker har ju hänt.