22 maj 2016 14:02

22 maj 2016 14:03

Unga lyftare fick värdefull rutin

TYNGDLYFTNING: USM

Fem nya unga lyftare från Mariestads AIF deltog vid USM i tyngdlyftning i Bergsjö förra helgen.
En stor portion rutin och även ett par medaljer blev skörden.

– De fem utgör nya unga lyftare från Maif som har framtiden för sig. Ingen av dem har hållit på särskilt länge och de behöver mer rutin och mer träning för att blanda sig i toppstriderna, rapporterar coachen Lars Ekman.

Först ut på lördagen var tre tjejer. Bäst lyckades 14-åriga Ellen Eriksson som tog silver i tyngsta klassen efter personliga rekord, 46 respektive 58.

Personliga rekord blev det även för jämngamla Alice Mogren som bärgade bronset i samma klass med 40–54. Ett år yngre Maja Nilsson fick nöja sig med en fjärde plats trots personliga rekord på 38–47.

– Tjejerna var på plats för att skaffa rutin och känna på SM-podiet. Deras tid kommer. Av deras 18 lyft klarades 16 och bättre kvitto på att de hanterar tävlingsnerven kan man knappast få, säger Ekman.

Fler rekord

Även killarna som lyfte på söndagen är färska. Trots det lyckades Max Andersson fixa ett silver i klass 62 efter nya rekord 57–72.

– Han började lyfta i december och har haft en fin utveckling. Han visar att han har massor av talang som med bra träning kommer att leda till flera och större meriter framöver.

Femte lyftare för Maif var Oskar Frisk. Han har inte kunnat träna för fullt de senaste veckorna på grund av en mindre ryggskada. Oskar lyfte i den tuffa klassen 77 och räckte inte riktigt till för en framskjuten placering. Men trots skadekänningen satte han fem av sex klarade lyft och tog ett personligt rekord i stöt med 69.

– Alla lyftarna kom hem med personliga rekord, mersmak och en blodad tand inför framtiden. Återväxten finns i klubben och flera av dessa lyftare kommer att kriga om framtida SM-medaljer på olika nivåer, avslutar Ekman.

– De fem utgör nya unga lyftare från Maif som har framtiden för sig. Ingen av dem har hållit på särskilt länge och de behöver mer rutin och mer träning för att blanda sig i toppstriderna, rapporterar coachen Lars Ekman.

Först ut på lördagen var tre tjejer. Bäst lyckades 14-åriga Ellen Eriksson som tog silver i tyngsta klassen efter personliga rekord, 46 respektive 58.

Personliga rekord blev det även för jämngamla Alice Mogren som bärgade bronset i samma klass med 40–54. Ett år yngre Maja Nilsson fick nöja sig med en fjärde plats trots personliga rekord på 38–47.

– Tjejerna var på plats för att skaffa rutin och känna på SM-podiet. Deras tid kommer. Av deras 18 lyft klarades 16 och bättre kvitto på att de hanterar tävlingsnerven kan man knappast få, säger Ekman.

Fler rekord

Även killarna som lyfte på söndagen är färska. Trots det lyckades Max Andersson fixa ett silver i klass 62 efter nya rekord 57–72.

– Han började lyfta i december och har haft en fin utveckling. Han visar att han har massor av talang som med bra träning kommer att leda till flera och större meriter framöver.

Femte lyftare för Maif var Oskar Frisk. Han har inte kunnat träna för fullt de senaste veckorna på grund av en mindre ryggskada. Oskar lyfte i den tuffa klassen 77 och räckte inte riktigt till för en framskjuten placering. Men trots skadekänningen satte han fem av sex klarade lyft och tog ett personligt rekord i stöt med 69.

– Alla lyftarna kom hem med personliga rekord, mersmak och en blodad tand inför framtiden. Återväxten finns i klubben och flera av dessa lyftare kommer att kriga om framtida SM-medaljer på olika nivåer, avslutar Ekman.