21 maj 2016 14:47

22 maj 2016 19:23

Ren fotbollsglädje på Lekevi

FOTBOLL: Klassfotbollen

Vad är riktig fotboll? Det spelas många matcher runt om i Skaraborg den här helgen. Men den äkta och ärliga fotbollsglädje som finns vid Klassfotbollen på Lekevi lär vara svår att toppa.

Klassfotbollen i Mariestad är ett årligt återkommande arrangemang i IFK Mariestads, Mariestads Bois FF och Mariestads BK:s regi. Under lördagen svämmade Lekevi IP formligen över av unga fotbollstalanger och deras familjer som ständiga supporters.

Det var det de allra yngsta förmågorna, förskolan till trean, som lirade den första dagen. På en av planerna löper Loke Ekeroth, 7, snyggt igenom motståndarförsvaret och placerar in ett av alla mål under dagen.

– Det har blivit ganska många, säger Loke efter matchen.

Han och hans kompisar spelar i laget med det elegant enkla lagnamnet Lockeruds förskoleklass. De har varit i gång och spelat sedan nio på morgonen och konstaterar att det är kul att spela fotboll men att tidningens tajming nog kunde ha varit bättre.

– Vi har vunnit alla matcher förutom den här.

På söndagen är det dags för årskurs fyra till sex att snöra på sig fotbollsskorna.

Efter söndagens spel kommer en längre sammanfattande text och fler bilder.

Klassfotbollen i Mariestad är ett årligt återkommande arrangemang i IFK Mariestads, Mariestads Bois FF och Mariestads BK:s regi. Under lördagen svämmade Lekevi IP formligen över av unga fotbollstalanger och deras familjer som ständiga supporters.

Det var det de allra yngsta förmågorna, förskolan till trean, som lirade den första dagen. På en av planerna löper Loke Ekeroth, 7, snyggt igenom motståndarförsvaret och placerar in ett av alla mål under dagen.

– Det har blivit ganska många, säger Loke efter matchen.

Han och hans kompisar spelar i laget med det elegant enkla lagnamnet Lockeruds förskoleklass. De har varit i gång och spelat sedan nio på morgonen och konstaterar att det är kul att spela fotboll men att tidningens tajming nog kunde ha varit bättre.

– Vi har vunnit alla matcher förutom den här.

På söndagen är det dags för årskurs fyra till sex att snöra på sig fotbollsskorna.

Efter söndagens spel kommer en längre sammanfattande text och fler bilder.