18 maj 2016 17:18

18 maj 2016 17:18

Fina resultat för MRK

RIDSPORT: Fälttävlan

Helgens fälttävlan i Höör arrangerades av Stensäters ryttarförening. Mariestadsryttaren Rebecka Odhner-Källgård fanns på plats. Där lyckades hon kamma hem fina placeringar och felfria rundor med båda sina hästar.

Stensäters ryttarförening utanför skånska Höör arrangerade i helgen tävlingar i fälttävlan med både internationella och nationella klasser. Från Mariestads ridklubb, MRK, fanns Rebecka Odhner-Källgård på plats som gjorde en bra insats genom att placera sig med båda sina hästar i en meter klassen.

Topplats med Bellissimo

Lördagen inleddes med dressyr. Där visade Rebecka upp både sin Bellissimo och Lehar A på ett föredömligt sätt. Med hela 72 procent gick hon in på en andra plats med Bellissimo och en sjätte plats med Lehar, då de fick dryga 70 procent.

Banhoppningen visade sig vara en utmaning för ryttarna. Endast nio stycken av 42 stycken startande var felfria. Rebecka och Lehar A var en av dem och de avancerade därmed till en tredje plats.

Felfria rundor

Med Bellissimo blev det fyra straff för en rivning i protokollet och en sjätteplats inför det avgörande terrängmomentet. Rebecka klarade banan utan hinderfel med båda hästarna. Dock fick hon lägga på några straff för tidsfel med båda hästarna.

Bra placeringar

Slutresultatet blev en femte plats med Lehar A och en sjunde med Bellissimo, vilken hon delade med den danska ryttarinnan Vicky Mathiesen. Landslagsryttaren Nicklas Lindbäck avancerade i terrängmomentet genom att vara felfri på hinder såväl som på tiden och tog därmed hem segern.

Stensäters ryttarförening utanför skånska Höör arrangerade i helgen tävlingar i fälttävlan med både internationella och nationella klasser. Från Mariestads ridklubb, MRK, fanns Rebecka Odhner-Källgård på plats som gjorde en bra insats genom att placera sig med båda sina hästar i en meter klassen.

Topplats med Bellissimo

Lördagen inleddes med dressyr. Där visade Rebecka upp både sin Bellissimo och Lehar A på ett föredömligt sätt. Med hela 72 procent gick hon in på en andra plats med Bellissimo och en sjätte plats med Lehar, då de fick dryga 70 procent.

Banhoppningen visade sig vara en utmaning för ryttarna. Endast nio stycken av 42 stycken startande var felfria. Rebecka och Lehar A var en av dem och de avancerade därmed till en tredje plats.

Felfria rundor

Med Bellissimo blev det fyra straff för en rivning i protokollet och en sjätteplats inför det avgörande terrängmomentet. Rebecka klarade banan utan hinderfel med båda hästarna. Dock fick hon lägga på några straff för tidsfel med båda hästarna.

Bra placeringar

Slutresultatet blev en femte plats med Lehar A och en sjunde med Bellissimo, vilken hon delade med den danska ryttarinnan Vicky Mathiesen. Landslagsryttaren Nicklas Lindbäck avancerade i terrängmomentet genom att vara felfri på hinder såväl som på tiden och tog därmed hem segern.